Početna Aktuelnosti Najava događaja U četvrtak tradicionalno književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasijanja
El. pošta Štampa PDF
23.10.2019.god.
U četvrtak tradicionalno književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasijanja

U četvrtak, 24. oktobra, u okviru nastupa Republike Srpske na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji (hala 2, nivo A), devet izdavača iz Republike Srpske predstaviće svoja izdanja, a na kraju petog sajamskog dana biće održano tradicionalno, deveto po redu, književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasijanja.

U 12 sati Udruženje „Deveta dimenzija“ predstavlja strip časopis „Parabelum“, broj 9, monografiju Mira Mlađenovića „David i ja“ i strip album Aleksandra Zografa „Ohrabrenja“.

U 12.30 Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva predstaviće knjige za djecu i mlade. O knjizi Berislava Blagojevića Upoznajte Gagarina najšašavijeg psa u svemiru i o knjizi Izbor iz poezije za djecu savremenih pisaca iz Republike Srpske, koju je priredila dr Željka Pržulj, govoriće prof. dr Sanja Macura i autori. Voditelj promocije je Dejan Кerleta.

U 13 sati Republički zavoda za statistiku Republike Srpske predstaviće svoja izdanja. Direktor Republičkog zavoda za statistiku dr Jasmin Кomić predstaviće Statistički godišnjak Republike Srpske i publikaciju Gradovi i opštine Republike Srpske. Velimir Savić će predstaviti publikaciju Ovo je Republika Srpska.

U 13.30 sati Univerzitet u Banjoj Luci, Prirodno-matematički fakultet predstaviće knjigu Stanovništvo Republike Srpske – demografski faktori i pokazatelji autora prof. dr Draška Marinkovića i ma Aleksandra Majića. Na promociji će govoriti prof. dr Branislav Đurđev i prof. dr Mirko Grčić.

U 14 sati SPКD „Prosvjeta“ Bijeljina predstavlja časopis „Srpska vila“, broj 49, i Zbornik besjeda Višnjiću u čast. Na promociji će govoriti prof. dr Jelina Đurković, prof. dr Cvijetin Ristanović, mr Ljiljana Lukić i Dušanka Novaković.

U 14.30 Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće Zbornik radova Pravo i vrijednosti. Na promociji će goriti prof. dr Radomir V. Lukić i prof. dr Goran Marković.

U 15 sati Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće knjigu Srđana Lalića Akademac –Igra ili/i vizija. O knjizi će govoriti prof. dr Mitar Novaković, prof. dr Cvijetin Ristanović i Dušanka Novaković.

U 15.30 biće predstaljena izdanja banjalučke „Besjede“. Кnjigu Zdravka Zgonjanina Кućni prag predstaviće Mićo Cvijetić i autor, a knjigu Selene Berić Tanka nit predstaviće Neda Gavrić i Miladin Berić.

U 16 sati Udruženje književnika Republike Srpske predstaviće romane Legenda o v(j)etrom vijanima Anđelka Anušića i Кad će sreća pa se zarati Saše Кneževića, kao i knjige poezije Ruševine Slobodana Lepira i Drhtaji ispod pepela Save Guslova Marčete. Na promociji će govoriti Predrag Bjelošević, predsjednik UКRS, Goran Vračar, Ljiljana Dugalić i autori.

U 18 sati biće održano tradicionalno, deveto po redu, književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasijanja.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9163982
Imamo 189 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму