Početna Aktuelnosti Najava događaja Turističke organizacije i vinari iz Republike Srpske ove godine na Beogradskom sajmu od 20. do 23. februara
El. pošta Štampa PDF
19.02.2020.god.
Turističke organizacije i vinari iz Republike Srpske ove godine na Beogradskom sajmu od 20. do 23. februara

Turistička privreda Republike Srpske biće i ove godine na najbolji način predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je za Republiku Srpsku posebno interesantan, jer joj najviše turista dolazi baš iz Srbije. Nastup Republike Srpske na ovogodišnjem, 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, zajedno organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske (TORS) na reprezentativnom štandu u hali 4, Turistička organizacija Jahorina Istočno Sarajevo i turistička organizacija Trebinje na svojim zasebnim štandovima u hali 1 i Turistička organizacija Foča u hali 4.

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu održavaće se pod kupolama Beogradskog sajma od 20. do 23. februara, a svečano otvaranje biće u četvrtak u 10.30. Na svečanom otvaranju očekuje se prisustvo predstavnika nadležnih institucija Republike Srpske i predstavnika turističke privrede Republike Srpske.

Štand Predstavništvo R. Srpske u Srbiji i Turističke organizacije R. Srpske

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske (TORS) obezbjedili su zajednički, reprezentativni štand (70 kvm u hali 4, na dobrom mjestu, vrhunski dizajniran i odlično opremljen), na kojem će svoje turističke ponude i programe predstaviti: Višegrad sa banjom Vilina vlas, Srebrenica, Banja Luka, Drinići, Nevesinje, Bijeljina sa banjom Dvorovi, Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Кozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši, Teslić, Zvornik i ZTR Grafikus Zvornik, Etno selo Stanišići, Vinarija Vukoje Trebinje, ZTC Banja Vrućica, Boksit ad Milići, Ljeko bilje Ljubinje, Rasadnik Nešković Bratunac, hotel i destilerija Monogram i Turistička agencija Asamo tour Trebinje. Planirano je da se u okviru ove prezentacije poseban akcenat stavi na promociju ljetne turističke sezone Republike Srpske: rafting na rijekama Tara i Vrbas, pješačenje kroz Nacionalne parkove Sutjeska i Кozara, banje Republike Srpske, seoski turizam, etno sela, flajfišing u RS, sa osvrtom na top destinacije, naše najpoznatije rijeke za mušičarenje (Janj, Pliva, Ribnik i Sana), koje su po svom kvalitetu uvrštene na svjetsku mapu mušičara, kao i siti brejk ponuda grada Banja Luka. Program na štandu Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske možete vidjeti OVDJE

Turistička organizacija Jahorina Istočno Sarajevo će se na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu po prvi put predstaviti na zasebnom štandu u hali 1, veličine 50 kvm, dizajniranom u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina. Pored Olimpijskog centra Jahorina, na štandu Turističke organizacije Jahorina Istočno Sarajevo predstaviće se i: Udruženje hotelijera Jahorina, kao i Ski centar Ravna Planina i Trebević. Кroz predstavljanje celokupne turističke ponude Istočnog Sarajeva i Jahorine, poseban naglasak biće na planiranim dešavanjima u martu, kao i na ljetnjoj turističkoj sezoni. Najavljeno je da će predstavnici TO Jahorina Istočno Sarajevo, OC Jahorina i Udruženja hotelijera imati sastanak i sa najvećim britanskim turoperatorom TUI UК & IRELAND. Direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić, će 20.02. u 11 sati predstaviti ljetnju ponudu Jahorine i obratiti se medijima.

Zaseban štand na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu imaće i Turistička organizacija grada Trebinja, koje je već prepoznato kao jedna od omiljenih destinacija turista iz Srbije i to u toku cijele godine. Turisti iz Srbije su u prošloj, 2019. godini ostvarili najveći broj registrovanih noćenja u gradu na Trebišnjici, a među prva tri su i kada je reč o dnevnim posjetama. Zbog svoje jedinstvene ponude Trebinje je poznato kao i mjesto za sve generacije. Mediteranska klima i veliki broj sunčanih dana čine ga idealnim za odmor. Trebinje je prvi grad sa statusom turističkog mjesta u Republici Srpskoj. Taj naziv svakako opravdava sve ono što se može vidjeti u Trebinju. Veliki broj sakralnih objekata, stari grad Кastel, rijeka Trebišnjica, Perović-Arslanagić most, brojni kulturno istorijski spomenici, čuveni Dučićevi platani i još mnogo toga što nijednog posjetioca ne ostavlja ravnodušnim. Poseban akcent se stavlja na vjerski i vinski turizam. U prilog tome govori veliki broj posjeta čuvenoj Hercegovačkoj Gračanici i manastiru Tvrdoš. Takođe, broj vinarija govori sam za sebe o kvalitetu vina na ovom podneblju. Svakako ne možemo zaobići ni čuveni hercegovački med i gastro ponudu koja je jedinstvena u ovom kraju. Savremeni turistički kompleks Grad Sunca upotpunio je turističku ponudu grada. Tu se nalazi Akva park sa svojim adenalinskim sadržajima, eko dječija igraonica, velnes i spa centri, hotel sa pet zvjezdica i još mnogo toga. Štand Trebinja biće u hali 1 i imaće 50 kvm.

Turistička organizacija Foče će na 42. Međunarodnom sajmu turizma na zasebnom štandu od 30 kvm u hali 4 predstaviti svoju turističku ponudu sa posebnim naglaskom na projekat prekogranične saradnje “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)”, koji Turistička organizacija Foče realizuje u saradnji sa Parkom prirode Piva, opština Plužine, Crna Gora,sa ciljem razvoja i promovisanja prekograničnog područja dvije opštine kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni turizam. Projekat T.A.R.A. finansira Evropska unija (oko 500.000 evra), okuplja predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, sportskih i spasilačkih klubova, turističkih agencija - sve u cilju zajedničke saradnje na razvoju aktivnog turizma u ovom području.

Štand vinara iz Republike Srpske

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i ove godine posebno organizuje nastup vinara i vinograda iz Republike Srpske na sajmu vina Beowine fair 2020, koji se, kao i do sada, odvija u vrijeme i u okviru sajma turizma. Ovo je šesta godina kako vinari Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učestvuju na ovom sajmu i svake godine dobiju i vrijedne nagrade, što je i najbolja potvrda visokog kvaliteta vina iz Republike Srpske. Na lijepom i funkcionalnom štandu ove godine će se predstaviti: Podrum Vukoje, Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum Anđelić, Vinarija Jungić, Vinski podrum Sekulović, Vinarija Banjac, Podrum vina Runjevac, Vinski podrum Aćimović, Vinarija Đelmo i Vinarija Pajić, a Destilerija Epoha iz Lopara će imati svoj štand – u stalnoj komunikaciji sa svima ostalima. Očekuje se da će vinari i vinogradari Republike Srpske i ove godine imati dobru posjetu i osvojiti vrijedne nagrade.

Inače, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao jednoj od najznačajnijih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Evrope, ove godine će učestvovati više od 700 domaćih i inostranih izlagača iz preko četrdeset zemalja svijeta, a zemlja partner je Egipat. Slogan ovogodišnjeg sajma turizma je „Put pod noge“ i već su najavljeni mnogi popusti, od 5 do čak 50 odsto. Uz 42. Međunarodni sajam turizma i 11. Međunarodni sajmom vina BeoWine2020, odvijaće se još dvije sajamske manifestacije: 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“. Radno vrijeme za posjetioce ovih sajmova je četvrtak-subota je od 10.00 do 19.00, a posljednjeg dana, u nedelju od 10.00 do 18.00.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2992
Broj pregleda članka : 4949087
Imamo 71 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму