Početna Aktuelnosti Najava događaja Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
El. pošta Štampa PDF
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara

U subotu 22. februara, u velikoj hali „Master“ Novosadskog sajma, održaće se drugi „Sajam zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“, koji organizuje Fond za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima uz podršku Pokrajinske vlade.

Vrata sajma će biti otvorena od 9 do 19 sati, a svečano otvaranje sajma je predviđeno za 10.30 sati, kada će se gostima i prisutnima obratiti potpredsjednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Fonda, Duško Ćutilo.

U okviru ove manifestacije na 100 štandova preko 70 izlagača iz Srbije i regiona će predstaviti svoj rad i zavičaj, a sve posjetioce očekuje bogat kulturno-umjetnički program. Među prvim izvođačima koji će nastupiti na otvaranju Sajma zavičaja će biti jedan od najboljih srpskih frulaša, Bora Dugić, a svojim raskošnim glasom će se predstaviti i Danica Crnogorčević iz Podgorice.

Cilj Sajma zavičaja je da kroz privredu, turizam i kulturu poveže narod Republike Srpske, AP Vojvodine i cijele Srbije. Značaj ove manifestacije je u pružanju prilike da se objedine ideje, stvaralaštvo i preduzimljivost našeg naroda na jednom mjestu i da se da doprinos unapređenju saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije u različitim oblastima djelovanja.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je i ove godine, kao i prethodne, pružilo podršku Fondu u organizaciji ove manifestacije. Saradnja koja se u okviru Sajma zavičaja prezentuje kroz kulturu, tradiciju i običaje, ali i kroz saradnju u privredi i turizmu, reflektovaće se na još čvršću povezanost između Republike Srpske i Republike Srbije.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2961
Broj pregleda članka : 4662236
Imamo 61 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.05.2020.god.
Ruska medicinska pomoć za Republiku Srpsku
Opširnije...
 
11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...

Prethodni događaji

09.05.2020.god.
Donacija Ruske humanitarne misije stigla u Republiku Srpsku
Opširnije...
 
06.04.2020.god.
Srbija i Srpska jedinstvene i u ovim teškim trenucima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму