Početna Aktuelnosti Najava događaja Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
El. pošta Štampa PDF
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara

U subotu 22. februara, u velikoj hali „Master“ Novosadskog sajma, održaće se drugi „Sajam zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“, koji organizuje Fond za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima uz podršku Pokrajinske vlade.

Vrata sajma će biti otvorena od 9 do 19 sati, a svečano otvaranje sajma je predviđeno za 10.30 sati, kada će se gostima i prisutnima obratiti potpredsjednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Fonda, Duško Ćutilo.

U okviru ove manifestacije na 100 štandova preko 70 izlagača iz Srbije i regiona će predstaviti svoj rad i zavičaj, a sve posjetioce očekuje bogat kulturno-umjetnički program. Među prvim izvođačima koji će nastupiti na otvaranju Sajma zavičaja će biti jedan od najboljih srpskih frulaša, Bora Dugić, a svojim raskošnim glasom će se predstaviti i Danica Crnogorčević iz Podgorice.

Cilj Sajma zavičaja je da kroz privredu, turizam i kulturu poveže narod Republike Srpske, AP Vojvodine i cijele Srbije. Značaj ove manifestacije je u pružanju prilike da se objedine ideje, stvaralaštvo i preduzimljivost našeg naroda na jednom mjestu i da se da doprinos unapređenju saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije u različitim oblastima djelovanja.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je i ove godine, kao i prethodne, pružilo podršku Fondu u organizaciji ove manifestacije. Saradnja koja se u okviru Sajma zavičaja prezentuje kroz kulturu, tradiciju i običaje, ali i kroz saradnju u privredi i turizmu, reflektovaće se na još čvršću povezanost između Republike Srpske i Republike Srbije.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9165002
Imamo 174 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму