Početna Aktuelnosti Najava događaja U susret devetom Beogradskom Šopen festu
El. pošta Štampa PDF
27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu

Ovogodišnji, deveti po redu, Beogradski Šopen fest započinje ciklusom „U susret Šopen festu“. Prvi festivalski ciklus otvoriće koncert „Кako se sluša Šopen“, u subotu, 29. februara, u 11 sati u Velikoj dvorani Кolarčeve zadužbine.

Na promenadnom koncertu uz mlade talente muzičkih škola, moderator Miloš Milovanović predstaviće mališanima lik i djelo Frederika Šopena na originalan i zanimljiv način.

U ponedeljak, 2. marta, sa početkom u 18 sati u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda biće održan dvodjelni program.

U prvom dijelu koncerta u okviru ciklusa „Podijum mladih“ nastupiće Bogdan Dugalić i Arijan Petrovski, dobitnici mnogobrojnih nagrada na značajnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Na programu su djela Šopena, Griga i Prokofjeva.

U drugom dijelu programa u 19.30 nastupiće pijanistkinja češko-srpskog porijekla Biljana Urban koja dolazi iz Holandije. Na programu su djela Šopena, Betovena, Debisija i Jana Urbana.

Beogradski Šopen fest 2020 biće realizovan u okviru tri programske cjeline: „U susret Šopen festu“ (29. februar i 2. mart), „Šopenovi dani“ (5–10. april) i „Odjeci Šopen festa“ (14–18. oktobar).

Na Festivalu će, kao i prethodnih godina, učestvovati i predstavnici iz Republike Srpske. Кao „Fest gosti“ tokom aprilskog ciklusa nastupiće pijanisti i profesori sa Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva i Akademije umjetnosti iz Banje Luke, a u oktobru će nastupiti pijanista i profesor Arsen Čarkić.

Organizator Beogradskog Šopen festa je Udruženje Кreartiva iz Beograda, a generalni pokrovitelj Ambasada Republike Poljske u Srbiji.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2012. godine pomaže učešće učenika, studenata i profesora klavira iz Republike Srpske i realizaciju manifestacije u Šopenovu čast, tako da je podrška Beogradskom Šopen festu postala stalna programska aktivnost Predstavništva.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9129260
Imamo 177 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму