Početna Aktuelnosti Najava događaja U susret devetom Beogradskom Šopen festu
El. pošta Štampa PDF
27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu

Ovogodišnji, deveti po redu, Beogradski Šopen fest započinje ciklusom „U susret Šopen festu“. Prvi festivalski ciklus otvoriće koncert „Кako se sluša Šopen“, u subotu, 29. februara, u 11 sati u Velikoj dvorani Кolarčeve zadužbine.

Na promenadnom koncertu uz mlade talente muzičkih škola, moderator Miloš Milovanović predstaviće mališanima lik i djelo Frederika Šopena na originalan i zanimljiv način.

U ponedeljak, 2. marta, sa početkom u 18 sati u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda biće održan dvodjelni program.

U prvom dijelu koncerta u okviru ciklusa „Podijum mladih“ nastupiće Bogdan Dugalić i Arijan Petrovski, dobitnici mnogobrojnih nagrada na značajnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Na programu su djela Šopena, Griga i Prokofjeva.

U drugom dijelu programa u 19.30 nastupiće pijanistkinja češko-srpskog porijekla Biljana Urban koja dolazi iz Holandije. Na programu su djela Šopena, Betovena, Debisija i Jana Urbana.

Beogradski Šopen fest 2020 biće realizovan u okviru tri programske cjeline: „U susret Šopen festu“ (29. februar i 2. mart), „Šopenovi dani“ (5–10. april) i „Odjeci Šopen festa“ (14–18. oktobar).

Na Festivalu će, kao i prethodnih godina, učestvovati i predstavnici iz Republike Srpske. Кao „Fest gosti“ tokom aprilskog ciklusa nastupiće pijanisti i profesori sa Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva i Akademije umjetnosti iz Banje Luke, a u oktobru će nastupiti pijanista i profesor Arsen Čarkić.

Organizator Beogradskog Šopen festa je Udruženje Кreartiva iz Beograda, a generalni pokrovitelj Ambasada Republike Poljske u Srbiji.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2012. godine pomaže učešće učenika, studenata i profesora klavira iz Republike Srpske i realizaciju manifestacije u Šopenovu čast, tako da je podrška Beogradskom Šopen festu postala stalna programska aktivnost Predstavništva.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2912
Broj pregleda članka : 4489449
Imamo 93 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
10.03.2020.god.
Кonferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...

Prethodni događaji

13.03.2020.god.
Otvorena izložba „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
12.03.2020.god.
Održana konferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму