Početna Aktuelnosti Najava događaja Potpisivanje sporazuma između Centra za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske i profesora Zorana Stankovića
El. pošta Štampa PDF
19.05.2021.god.
Potpisivanje sporazuma između Centra za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske i profesora Zorana Stankovića

U četvrtak, 20. maja 2021. godine, u 13.00 časova u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji (Bulevar Despota Stefana 4/4, Beograd) održaće se potpisivanje sporazuma između Centra za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske i profesora Zorana Stankovića.

Svrha potpisivanje sporazuma je početak realizacije dokumentarnog filma „Svjedok“, autora Denisa Bojića, u koprodukciji Radio-televizije Republike Srpske i Centra za istraživanje ratnih zločina. Dugometražni dokumentarni film radnog naziva „Svjedok“ baziraće se na biografiji, svjedočanstvu i arhivskoj građi najpoznatijeg srpskog patologa dr Zorana Stankovića.

Stanković je, radeći na više od 50 masovnih grobnica širom bivše zemlje i na nekoliko hiljada obdukcija stradalih žrtava, osoba koja može činjenično da govori o razmjerama stradanja i užasima ratnih dešavanja. Biografija i autoritet svjetskih razmjera Stankovića pozicioniraju kao jednog od najvažnijih hroničara ratnih zbivanja. Film „Svjedok“ baziraće se na dokumentaciji i svjedočanstvima Stankovića koje se tiču njegovog boravka na prostoru Bosne i Hercegovine za vrijeme ratnih dešavanja.

Potpisivanju sporazuma će prisustovati predstavnici Radio-televizije Republike Srpske (generalni direktor Dijana Milanković, autor filma Denis Bojić), Centra za istraživanje ratnih zločina (direktor Milorad Kojić), Zoran Stanković i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3255
Broj pregleda članka : 9635270
Imamo 478 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

06.12.2021.god.
Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske u oblasti diplomatskog obrazovanja
Opširnije...
 
03.12.2021.god.
Tribina „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“
Opširnije...

Prethodni događaji

08.12.2021.god.
Tribina „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“: Srpska će se politički odbraniti
Opširnije...
 
26.11.2021.god.
Filigranska plaketa festivala Predstavništvu Srpske u Srbiji
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму