Početna Aktuelnosti Najava događaja Кonferencije o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH
El. pošta Štampa PDF
12.07.2021.god.
Кonferencijа o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH

Sutra, 13.07.2021. godine, u 11.00 časova u Vili „Republika Srpska“, u Ulici Užička broj 5 u Beogradu, održaće se sastanak na temu „Realizacija zaključaka Кonferencije o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH iz Trebinja“, koji organizuje Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Srpske pravoslavne crkve, savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske Siniša Nastić, predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne Skupštine Srbije Milimir Vujadinović, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine Duško Ćutilo, komesar Кomesarijata za raseljene i migracije Srbije Vladimir Cucić, načelnik Odjeljenja za odbranu i nacionalna pitanja Narodne skupštine Srbije Gorica Durkalić, pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović i koordinator rada kancelarija za stručnu pravnu pomoć Srbima u Federaciji Đorđe Radanović.

Podsjećamo da je prva konferencija o ovoj temi održana 21. i 22. maja 2021. godine, i prisustvovao joj je i srpski član Predsjedništva BiH Mlorad Dodik.

Vlada Republike Srpske zadužila je RUGIPP da obezbjedi pružanje stručne pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima iz Federacije BiH. Radi se o oko 400. 000 lica srpske nacionalnosti koji i dalje polažu prava na nepokretnosti u Federaciji BiH. Na teritoriji Federacije BiH 1991. godine živjelo je 541.000 Srba.

Кancelarije za besplatnu, stručnu pravnu pomoć građanima nalaze se u područnim jedinicama Banja Luka, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Zvornik, a građani se mogu javiti i u bilo koju područnu jedinicu RUGIPP-a, ostaviti podatke i kontaktiraće ih pravnici koji se bave zaštitom imovinskih prava lica iz Federacije BiH.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3404
Broj pregleda članka : 12742617
Imamo 161 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.09.2022.god.
Tribina „Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH“
Opširnije...
 
13.09.2022.god.
Sutra svečano zatvaranje manifestacije Dani Srpske u Srbiji 2022.
Opširnije...

Prethodni događaji

30.09.2022.god.
Održana tribina „Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH“
Opširnije...
 
15.09.2022.god.
Svečano zatvorena manifestacija Dani Srpske u Srbiji
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму