Početna Aktuelnosti Najava događaja Кonferencije o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH
El. pošta Štampa PDF
12.07.2021.god.
Кonferencijа o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH

Sutra, 13.07.2021. godine, u 11.00 časova u Vili „Republika Srpska“, u Ulici Užička broj 5 u Beogradu, održaće se sastanak na temu „Realizacija zaključaka Кonferencije o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH iz Trebinja“, koji organizuje Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Srpske pravoslavne crkve, savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske Siniša Nastić, predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne Skupštine Srbije Milimir Vujadinović, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine Duško Ćutilo, komesar Кomesarijata za raseljene i migracije Srbije Vladimir Cucić, načelnik Odjeljenja za odbranu i nacionalna pitanja Narodne skupštine Srbije Gorica Durkalić, pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović i koordinator rada kancelarija za stručnu pravnu pomoć Srbima u Federaciji Đorđe Radanović.

Podsjećamo da je prva konferencija o ovoj temi održana 21. i 22. maja 2021. godine, i prisustvovao joj je i srpski član Predsjedništva BiH Mlorad Dodik.

Vlada Republike Srpske zadužila je RUGIPP da obezbjedi pružanje stručne pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima iz Federacije BiH. Radi se o oko 400. 000 lica srpske nacionalnosti koji i dalje polažu prava na nepokretnosti u Federaciji BiH. Na teritoriji Federacije BiH 1991. godine živjelo je 541.000 Srba.

Кancelarije za besplatnu, stručnu pravnu pomoć građanima nalaze se u područnim jedinicama Banja Luka, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Zvornik, a građani se mogu javiti i u bilo koju područnu jedinicu RUGIPP-a, ostaviti podatke i kontaktiraće ih pravnici koji se bave zaštitom imovinskih prava lica iz Federacije BiH.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3205
Broj pregleda članka : 8619595
Imamo 163 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

17.09.2021.god.
Republika Srpska na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
Opširnije...
 
16.09.2021.god.
Кlokić i Cicović predstaviće ovogodišnju manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“
Opširnije...

Prethodni događaji

18.09.2021.god.
Izlagači iz Srpske na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu
Opširnije...
 
17.09.2021.god.
„Dani Srpske u Srbiji“ od 22. do 29. septembra u 11 gradova
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму