Početna Aktuelnosti Najava događaja Кočićev dan u Beogradu - četvrtak, 26. avgust
El. pošta Štampa PDF
25.08.2021.god.
Кočićev dan u Beogradu - četvrtak, 26. avgust

Кočićev dan u Beogradu se svake godine, kao dio tradicionalne književno-narodne manifestacije Кočićev zbor, održva posljednjeg četvrtka u avgustu. Centralni događaj i ovog Кočićevog dana u Beogradu je književno veče posvećeno Petru Кočiću - u 19 sati u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije, Francuska 7. Uz ovogodišnjeg dobitnika Кočićeve nagrade Ljubivoja Ršumovića, govoritće Zoran Кostić i Goran Šaula iz Republike Srpske, Valentina Pitulić, Željka Avrić i Branislav Zubović iz Srbije i Slavoljub Gvozdenović i Goran Mratić iz Rumunije; voditelj i urednik je Vidak Maslovarić.

Кočićev dan u Beogradu - tradicionalna književno-narodna manifestacija

Кočićev dan u Beogradu, počeće u 11 sati polaganjem cvijeća i prisluženjem svijeća pred grobom Petra Кočića u Aleji velikana na Novom groblju i potom pred spomenikom Petru Кočiću (u 12 sati) u Čuburskom parku na Vračaru. Uz prisustvo potomaka slavnog srpskog pisca, cvijeće će položiti predstavnici dva udruženja književnika, Srbije i Republike Srpske, predstavnici grada Banja Luka i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.​

Manifestaciju Кočićev dan u Beogradu organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Udruženje književnika Srbije u saradnji za Organizacionim odborom Кočićevog zbora i Udruženjem književnika Republike Srpske.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9205853
Imamo 200 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму