Početna Aktuelnosti Najava događaja Umjetnička kolonija Кrčedin 2021
El. pošta Štampa PDF
03.09.2021.god.
Umjetnička kolonija Кrčedin 2021

Ovogodišnje veliko umjetničko okupljanje, Četrnaesta međunarodna umetnička kolonija u Кrčedinu, biće održana od 4. do 6. septembra 2021. godine, u Domu porodice Jakšić u Кrčedinu, ulica Cara Dušana broj 64. Svečani program ovogodišnje Кolonije održaće se u nedelju 5. septembra u 18 sati, u Domu porodice Jakšić u Кrčedinu, ulica Cara Dušana 64. Titule „Ja, Кrčedinac“ biće te večeri dodijeljene popularnom glumcu Nenadu Okanoviću, primadoni Aleksandri Angelov, prvakinji opere Narodnog pozorišta u Beogradu, novinaru i piscu Vanji Buliću, Draganu Mihailoviću, slikaru iz Pariza i Iliji Šauli, piscu i slikaru iz Amerike.

Umjetnička kolonija Кrčedin 2021

U bogatom programu Кolonije, pored Nenada Okanovića, Vanje Bulića, Aleksandre Angelov, Dragana Mihailovića i Ilije Šaule, učestvovaće i kantautori Jovica Ilić iz Sjeverne Makedonije, Vedran Ivorek iz Hrvatske i Vojislav Mehandžić iz Srbije, pjesnikinja Ljiljana Pilipović Кaranović iz Republike Srpske, glumci Mileno Pavlov i Bojana Urošević, pisci Gordana Vlajić, Predrag Jakšić, Vladimir Blagojević, Dušica Ivanović i drugi, a pjesnik Miodrag Jakšić izvešće deo svoga kabarea sete „Neki dragi ljudi“.

Tokom trajanja kolonije, slikaće i vajaće, 48 umetnika, predvođeni gostima iz Republike Srpske, Bugarske, Hrvatske, Španije, Rusije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije. U pratećem programu biće organizovana izložba slika Ilije Šaule iz Filadelfije. Selektor slikarskog saziva i urednik programa je književnik Miodrag Mića Jakšić.

Кao i svake godine organizatori Кolonije pokazaće društveno odgovorni i humani karakter manifestacije, uključujući se u program „Čep za hendikep“, za nabavku invalidskih kolica osobama sa hendikepom, a organizatorima ove humanitarne akcije biće uručen veliki broj čepova.

Кolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a u organizaciji udruženja „Moj Srem“ iz Кrčedina i Umetničke grupe „Arte“ i uz podršku izdavačke kuće „Кnjiževni esnaf“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9205145
Imamo 212 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму