Početna Aktuelnosti Najava događaja Počinje „Balkanski skok prijateljstva 2021“
El. pošta Štampa PDF
07.09.2021.god.
Počinje „Balkanski skok prijateljstva 2021“

U petak, 10.septembra, u 13 sati na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ pored Beograda održaće se svečano otvaranje međunarodne padobranske manifestacije „Balkanski skok prijateljstva 2021“.

Otvaranju će prisustvovati predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, saradnik za sport u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Branko Кovačević i brojni gosti.

Manifestacija će okupiti oko 70 padobranaca iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Federacije BiH, Slovenije, Austrije, Bugarske, Nemačke, Grčke, Mađarske i Švajcarske.

U okviru manifestacije će se održati i padobransko takmičenje u skokovima na cilj, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“. Takmičenje će biti održano od 10. do 12. septembra na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ kod Beograda.

Organizator manifestacije, pukovnik u penziji Nenad Кuzmanović rekao je da podrška Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ima izuzetan značaj u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

Ove godine, do sada redovni i rado viđeni učesnici iz Republike Srpske neće biti u prilici da se odazovu manifestaciji „Balkanski skok prijateljstva 21.“ iz razloga pomjeranja rokova organizacije manifestacije (Zbog epidemiološke nepredvidivosti) obzirom da i oni u Banja Luci na sportskom aerodromu Zalužani kod Banja Luke pripremaju svoju tradicionalnu manifestaciju regionalnog tipa a i šire „Pet zvijezda 21.“

„Balkanski skok prijateljstva 2021“ okončaće se zajedničkom večerom, na kojoj će biti uručena priznanja i diplome učesnicima.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Program manifestacije pogledajte: OVDJE

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9205572
Imamo 224 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму