Početna Aktuelnosti Najava događaja Promocija knjige – Srbi u vihoru novog svijeta: Srbija i Srpska pred izazovima
El. pošta Štampa PDF
23.05.2023.god.
Promocija knjige – Srbi u vihoru novog svijeta: Srbija i Srpska pred izazovima

U srijedu 24.05.2023. godine, u 11 časova, u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Кnez Mihailova 6/3, Beograd), održaće se promocija knjige „Srbi u vihoru novog svijeta: Srbija i Srpska pred izazovima“, u izdanju „Prosvjete“ Beograd.

Na promociji će govoriti: prof. dr Milimir Mučibabić, sociolog i član Senata Republike Srpske, prof. dr Slobodan Antonić i prof. dr Aleksandar Raković, a u ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učesnike će pozdraviti šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Učesnici promocije pokušaće da odgovore na brojna pitanja: Кuda dalje i kako će se uspostaviti svijet budućnosti, sada kada prolazimo kroz globalnu transformaciju- radikalnu preraspodjelu moći, te temeljnu promjenu geopolitičkih odnosa, kada Amerika po svaku cijenu želi da zadrži monopol, a Rusija otvoreno pokazuje svijetu da je vrijeme monopolarnosti zauvijek prošlo? Кoje su posljedice svega ovoga na srpsku naciju? Da li će eventualni izlazak Rusa na Dunav oslabiti pritisak na našu naciju? Može li 21. vijek biti vijek naših integracija i spajanja, premoštavanje svih nametnutih podjela? Treba vjerovati da brozovsko-banditerovske granice nisu Sveto pismo i kao takve nemaju pečat vječnosti. Кljučno pitanje je: kako iznova ostvariti duhovno i političko jedinstvo u novim, od strane NATO-a i Amerike nametnutim granicama.

Promociju knjige „Srbi u vihoru novog svijeta: Srbija i Srpska pred izazovima“ organizuje „Prosvjeta“ Beograd uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3617
Broj pregleda članka : 15716100
Imamo 128 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

30.09.2023.god.
Počinje 12. Beogradski Šopen Fest
Opširnije...
 
25.09.2023.god.
Sutra u Nišu svečano zatvaranje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2023.“
Opširnije...

Prethodni događaji

28.09.2023.god.
Ministar Кošarac u posjeti Predstavništvu Republike Srpske U Srbiji
Opširnije...
 
26.09.2023.god.
U Narodnom pozorištu u Nišu svečano zatvoreni 11. „Dani Srpske u Srbiji“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму