Početna Aktuelnosti Najava događaja Кočićev dan u Beogradu u četvrtak - petnaesti put
El. pošta Štampa PDF
22.08.2023.god.
Kočićev dan u Beogradu u četvrtak - petnaesti put

Kočićev dan u Beogradu, manifestacija koju Udruženje književnika Srbije i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, u saradnji sa Udruženjem književnika Republike Srpske, već petnaest godina organizuju kao dio Kočićevog zbora, najstarije manifestacije u oblasti kulture u umjetnosti u Republici Srpskoj, ove godine je u četvrtak 24. avgusta.

Program ovogodišnjeg Kočićevog dana u Beogradu počeće kod Kočićevog groba u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu u 11 sati polaganjem svježeg cvijeća i prisluženjem svijeća, a očekuju se i obraćanja pisaca iz Kočićevog zavičaja i predstavnika Udruženja književnika Srbije. U 12 sati kod spomenika Kočiću u Čuburskom parku pisci iz Srbije i Srpske će govoriti svoje stihove u slavu Kočića, a u 19 sati će u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije, Francuska 7, biti održano tradicionalno književno veče ove manifestacije pod naslovom: „Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji“ u kome će učestovati: Mihailo Orlović, Sava Guslov Marčeta i Zlatko Jurić iz Republike Srpske, i Duška Vrhovac, Dragan Ognjanović, Grozdana Lalić, Milan Orlić, Majo Danilović i Biljana Tasić iz Srbije.

Čukununuk Petra Kočića, beogradski student Stefan Aćimić, prisustvovaće programima Kočićevog dana u Beogradu, a kao gost Udruženja književnika Republike Srpske i programima Kočićevog zbora u Banjoj Luci, Gomionici i na Zmijanju.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16286329
Imamo 189 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму