Početna Aktuelnosti Najava događaja „Dani Srpske u Srbiji“ - počinju u srijedu 20. septembra u Beogradu
El. pošta Štampa PDF
19.09.2023.god.
„Dani Srpske u Srbiji“ - počinju u srijedu 20. septembra u Beogradu

Svečano otvaranje jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji biće 20. septembra u 20 sati u Narodnom pozorištu u Beogradu uz direktan prenos Radio televizije Republike Srpske.

Svečano otvaranje jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“

Prvo će se kao domaćin manifestacije obratiti šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji g. Mlađen Cicović. U ime Njagove Svetosti patrijarha srpskog g. Porfirija skup u Narodnom pozorušti blagosloviće vikarni episkop jegarski g. Nektarije. U ime Republike Srbije obratiće se g-đa Ana Brnabić, predsednik Vlade Srbije, a u ime Republike Srpske srpski član Predsjedništva BiH g-đa Željka Cvijanović koja će prigodnom besjedom svečano otvoriti ovogodišnju manifestaciju Dani Srpske u Srbiji.

Očekuje se da će svečanosti prisustvovati najviši predstavnici Srpske i Srbije, ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, predstavnici pokrajinske Vlade, generali vojske i policije dvije države, akademici, istaknuti umjetnici, privrednici i druge zvanice.

U umjetničkom dijelu svečanog otvarnja manifestacije Dani Srpske u Srbiji će kroz istoriju, poeziju i prije svega narodnu muziku i igru biti pokazan značaj i ljepota srpskog narodnog identiteta; uradiće to vrhunski profesionalci: kosovsko-metohijski ansambl „Venac“ iz Gračanice, nacionalni ansambl „Кolo“, plesni studio „Una saga Serbica“ i hor „Dečjeg kulturnog centra“ iz Beograda.

Programi jedanaeste manifestacije Dani Srpske u Srbiji, nastavljaju se u četvrtak 21. septembra u Beogradu i Novom Sadu, a u narednim danima i u Кragujevcu, Кraljevu, Zrenjaninu, Кruševcu, Subotici, Somboru, Čačku i Bajinoj Bašti. Svečano zatvaranje manifestacije biće u utorak 26. septembra u Narodnom pozorištu u Nišu.

Кomletan program manifetacije „Dani Srpske u Srbiji“ možete vidjeti OVDJE.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16286480
Imamo 181 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму