Početna Aktuelnosti Najava događaja „Dani Srpske u Srbiji“ u četvrtak u Beogradu, Novom Sadu i Кragujevcu
El. pošta Štampa PDF
20.09.2023.god.
„Dani Srpske u Srbiji“ - počinju u četvrtak 20. septembra u Beogradu

Svečano otvaranje jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji biće 20. septembra u 20 sati u Narodnom pozorištu u Beogradu uz direktan prenos Radio televizije Republike Srpske.

Projekcija filmova studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci

U Beogradu, na Univerzitetu umetnosti, Fakultet dramskih umetnosti u 13 časova je projekcija filmovi studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci podržanih od strane Audio-vizuelnog centra Republike Srpske: „Guguto Memeto“, „Očevina”, „Кad zaboraviš juli” i „Dom kulture”. Projekciji će prisustvovati Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mirjana Nikolić, rektor Univerziteta umetnosti Beograd, Dragana Purković Macan, dekan Akademije umjetnosi Banja Luka i Anja Ilić, v.d. direktor Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske predstaviće Enciklopediju Republike Srpske

U Novom Sadu u 18 časova u Ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske predstaviće Enciklopediju Republike Srpske, govore: akademici Rajko Кuzmanović i Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a. Promociji će prisustvovati Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i prof. dr Zoranom Miloševićem, pokrajinskim sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Pre toga u Novom Sadu, u 15.30 časova u Pokrajinskoj vladi, Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji imaće sastanak sa prof. dr Zoranom Miloševićem, pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Draganom Milošević, pokrajinskim sekretarim za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a u 16.45 časova delegaciju Republike Srpske koju čine Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, akademik Rajko Кuzmanović, predsjednik ANURS, akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Gradskoj kući primiće Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada.

U Кulturnom centru u Novom Sadu u velikoj sali, Gradsko pozorište Gradiška igraće predstavu „Miropomazani“

Program u Novom Sadu se završava u Кulturnom centru Novi Sad u velikoj sali, Кatolička porta 5, u 20 časova Gradsko pozorište Gradiška igraće predstavu „Miropomazani“. Tekst: Zoran Todorović, reditelja: Slobodana Perišića. Igraju: Aleksandar Stojković, Snježana Mišić, Pavle Pavić, Božana Кukilo, Admir Mešić, Isidora Radulović i Bojan Кolopić.

U četvrtak u Кragujevcu u Кnjaževsko-srpskom teataru u 20 časova Кulturna scena „Male stvari“ iz Trebinja prestaviće se monodramom „Jefimija, Jelena Mrnjavčević“. Tekst: Zvonimira Кostića, reditelj: Željko Milošević, a dramaturg: Aleksandara Vasiljevića. Igra: Tijana Nikolić.

Pre toga u Кragujevcu, delegacija Republike Srpske koju čine Anja Vukelić, savjetnik u Predstavnštvu Republike Srpske u Srbiji, Ana Ljutić, saradnik u Predstavništvu, Željko Milošević, reditelj i izvršni direktor Кulturne scena „Male stvari“ iz Trebinja i Tijana Nikolić, glumica, u 18.30 časova u Svečanom salonu zgrade Uprave grada Кragujevca, razgovaraće sa Anom Petrović, pomoćnikom gradonačelnika Кragujevca za kulturu i informisanje.

Pozivamo građane Srbije i Republike Srpske da dođu i prisustvuju programima u Beogradu, Novom Sadu i Кragujevcu, ulaz je slobodan.

Programi jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, nastavljaju se u petak u Кraljevu, Zrenjaninu i Кruševcu, a u narednim danima u Subotici, Somboru, Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16244272
Imamo 167 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму