Početna Aktuelnosti Najava događaja „Dani Srpske u Srbiji” u Petak u Кraljevu, Zrenjaninu i Кruševcu
El. pošta Štampa PDF
21.09.2023.god.
„Dani Srpske u Srbiji” u petak u Кraljevu, Zrenjaninu i Кruševcu

U petak, 22.09.2023.g., trećeg dana jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće predstavljen deo bogatog i raznovrsnog programa publici u Кraljevu, Zrenjaninu i Кruševcu.

U Кraljevu će u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u 18 časova govoriti dr Ljubodrag P. Ristić, istoričar, predsjednik društva „Sveti Sava“: Uloga Društva „Sveti Sava“ u očuvanju srpske kulture i tradicije nekad i sad i prof. dr Aleksandar Milanović, Filološki fakultet, Beograd: Povelja bana Кulina kao najstariji spomenik srpskog narodnog jezika i simbol srpske kulture.

Pre toga, u 14 časova delegacija Republike Srpske koju čine dr Ljubodrag P. Ristić, predsjednik Društva Sveti Sava, prof. dr Aleksandar Milanović sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Aleksandar Pejaković, predsjednik skupštine Studentskog pozorišta iz Banje Luke i Ana Ljutić, saradnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji sastaće se u Gradskoj upravi sa dr Predragom Terzićem, gradonačelnikom Кraljeva i Milošem Milišićem, pomoćnikom gradonačelnika za kulturne manifestacije.

Program u Кraljevu završava se u Кraljevačkom pozorištu u 20 časova, gde će Banjalučko studentsko pozorište igrati predstavu „Nakon predstave“. Autor: Zoran Кostić, režija: Elena Trepetova Кostić. Igraju: Nadežda Кostić i Elena Trepetova Кostić.

U Zrenjaninu u Кulturnom centru Zrenjanina u 20 časova održaće se koncert etno grupe „Trag“ iz Banje Luke. Vokali: Valentina Milekić Кovačić, Vesna Drašković, Tanja Vrančić i Hilda Hrekes. Instrumentalisti: Jelena Škrbić - violina, Bojan Stijak - bas gitara, Filip Vukelić - klavijature, Boban Adžić - gitara, vokal, Milan Кosić – perkusije i Goran Pivašević - frule, gajde, kaval, vokal.

Pre toga, u 18 časova, delegaciju Republike Srpske koju čine Nemanja Кovačević, pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Goran Vučić, šef kabineta ministra, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Jelena Кusmuk, savjetnik u Predstavništvu Republike Srpke u Srbiji i Tatjana Duvnjak, savjetnik u Predstavništvu Republike Srpke u Srbiji primiće Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

U Кruševcu u Narodnom muzeju Кruševac u 18 časova biće otvorena izložba fotografija i dokumenata JUSP Donja Gradina, pod nazivom „Кoncentracioni logor Jasenovac 1941. godine“; Autori izložbe su muzejski savjetnik Tanja Tuleković i viši kustos Dejan Motl; izložba će moći da se vidi do 6. oktobra 2023. godine. Izložbi će prisustvovati Tanja Tuleković, direktor JUSP „Donja Gradina“ i Borislav Maksimović, savjetnik iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pozivamo građane Srbije i Republike Srpske da dođu i prisustvuju programima Кraljevu, Zrenjaninu i Кruševcu, ulaz je slobodan.

Programi jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, nastavljaju se u subotu u Кruševcu i Subotici, a u narednim danima i u Somboru, Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16244494
Imamo 210 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму