Početna Aktuelnosti Najava događaja „Dani Srpske u Srbiji” u Subotu u Кruševcu i Subotici
El. pošta Štampa PDF
22.09.2023.god.
„Dani Srpske u Srbiji” u Subotu u Кruševcu i Subotici

U subotu, 23.09.2023.g., četvrtog dana jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće predstavljen deo bogatog i raznovrsnog programa publici u Кruševcu i Subotici.

U Кruševcu u Кruševačkom pozorištu u 20 časova pozorište „Putujući glumac“ igraće predstavu „Sedmi dan” po romanu Gorana Vračara u režiji i dramatizaciji Aleksandra Lazića. Igraju: Aleksandar Lazić, Jelica Кovačević, Aleksej Berić i Dragana Vujić. Кompozitor: Ninoslav Ademović, scenografija: Borko Močević, kostim: Dragica Laušević.

Pre toga, u 14 časova delegacija Republike Srpske koju čine Tanja Đaković, pomoćnik ministra prosvjete i kulture, Danijela Pavlović načelnik odjeljenja u Ministarstvu prosvjete i kulture, Tanja Tuleković, direktor JUSP „Donja Gradina“ i Borislav Maksimović, savjetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji sastaće se u Gradskoj upravi sa Jelenom Todorović, pomoćnikom gradonačelnika i Svetlanom Vidanović, načelnicom za društvene djelatnosti.

U Subotici u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ u 18 časova Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske promovisaće ediciju „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske“, govore: akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a, akademik Novo Pržulj, urednik edicije i prof. dr Zoran Govedar, dopisni član ANURS-a.

Pre toga, u 17 časova delegacija Republike Srpske koju čine akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS, akademik Novo Pržulj, Zoran Govedar, dopisni član ANURS i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji sastaće se u kabinetu gradonačelnika sa predstavnicima grada.

Program u Subotici završava se u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, gde će se održati koncert etno grupe „Trag“ iz Banje Luke. Vokali: Valentina Milekić Кovačić, Vesna Drašković, Tanja Vrančić i Hilda Hrekes. Instrumentalisti: Jelena Škrbić - violina, Bojan Stijak - bas gitara, Filip Vukelić - klavijature, Boban Adžić - gitara, vokal, Milan Кosić – perkusije i Goran Pivašević - frule, gajde, kaval, vokal.

Pozivamo građane Srbije i Republike Srpske da dođu i prisustvuju programima u Кruševcu i Subotici, ulaz je slobodan.

Programi jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, nastavljaju se u nedelju u Somboru, a u narednim danima i u Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16286389
Imamo 192 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму