Početna Aktuelnosti Najava događaja „Dani Srpske u Srbiji“ u ponedeljak u Čačku i Bajinoj Bašti
El. pošta Štampa PDF
24.09.2023.god.
„Dani Srpske u Srbiji“ u ponedeljak u Čačku i Bajinoj Bašti

U ponedeljak, 25.09.2023.g., šestog dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće predstavljen deo bogatog i raznovrsnog programa publici u Čačku i Bajinoj Bašti.

U Čačku u amfiteatru Agronomskog fakulteta u 14 časova Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske promovisaće ediciju „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske“, govore: akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a, akademik Novo Pržulj, urednik edicije i prof. dr Zoran Govedar, dopisni član ANURS-a, a promociji će prisustvovati i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pre toga, u 11 časova u gradskoj upravi gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima primiće, delegaciju Republike Srpske u kojoj će biti Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS, akademik Novo Pržulj, Zoran Govedar dopisni član ANURS, Jelena Kusmuk, i Tatjana Duvnjak, savjetnici u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Program u Čačku završava se u Kulturnom centru Čačak u 20 časova, gde će se održati koncert grupe „One tri“ iz Banje Luke.

U Bajinoj Bašti u Ustanovi „Kultura“ u 20 časova održaće se koncert muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Predhodnih dana u Bajinoj Bašti, Omladinski centar Drina iz Bajine Bašte uz podršku Opštine Bajina Bašta priredio je izložbu “Arheološki muzej Rimski Municipium Skelani Srebrenica” i promocije knjiga: "Skupo plaćena pobeda" Srebrenica 1992-1995, autora Cvetka Stojkanovića, “Zločin genocida nad Srbima u Srebrenici u II svetskom ratu" autor Draga Mastilović i “Zločini okupatora kroz zbirku dokumenata iz arhiva zemaljske komisije BiH za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača” autora Danijele Mrde. Takođe u okviru ovog dopunskog programa u Bajinoj Bašti pozorište “DIS” iz Banja Luke izvelo je predstavu "Magareće godine".

Programi jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ završavaju se u utorak svečanim zatvaranjem u Narodnom pozorištu Nišu umjetničkim programom: koncert grupe „One tri“ iz Banja Luke.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16286323
Imamo 187 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму