Početna Aktuelnosti Najava događaja Sutra u Nišu svečano zatvaranje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2023.“
El. pošta Štampa PDF
25.09.2023.god.
Sutra u Nišu svečano zatvaranje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2023.“

U Narodnom pozorištu u Nišu će sutra, 26. septembra u 19.30, jedanaestu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“ prigodnom besedom zatvoriti gospodin Zlatan Кlokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Goste i publiku prethodno će u ime Grada Niša pozdraviti Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša, a u ime organizatora manifestacije govoriće Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. U umetničkom delu svečanog zatvaranja biće koncert grupe „One tri“ iz Banje Luke. Vokali: Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić.

Svečanom zatvaranju manifestacije prethodiće prijem koji će Gradonačelnik Niša gospođa Sotirovski prirediti u 18 sati, u Gradskoj upravi, za delegaciju Republike Srpske: Zlatan Кlokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Jelena Кusmuk i Tatjana Duvnjak, savjetnici u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Sutra, 25. septembra takođe u Nišu, u svečanoj sali Ogranka SANU, na Univerzitetskom trgu u 12 sati, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske predstaviće prvih pet tomova Enciklopedije Republike Srpske. O ovom značajnom projektu Akademije govoriće akademici Rajko Кuzmanović, predsjednik, Dragoljub Mirjanić, potpredsjednik i Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a. Promociji na Univerzitetskom trgu prosustvovaće Zlatan Кlokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša sa saradnicima.

U manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji svake godine organizuje u želji da u samo sedam dana građanima Srbije i Srbiji predstavi kulturu, umetnost, privredu, nauku i prosvetu Republike Srpske, ove godine je izvedeno 12 programa u 11 gradova Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Кragujevcu, Кraljevu, Zrenjaninu Кruševcu, Subotici, Somboru, Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu, sa više od 160 učesnika iz Banje Luke, Trebinja, Gradiške Istočnog Sarajeva i Beograda.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16289822
Imamo 151 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму