Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Otvoreni Dani Ćirila i Metodija u Udruženju književnika Srbije
El. pošta Štampa PDF
23.05.2011.god.
Otvoreni Dani Ćirila i Metodija u Udruženju književnika Srbije

U Beogradu je u Udruženju književnika Srbije, u petak uveče priređena svečanost kojom su otvoreni Dani Ćirila i Metodija u Srbiji, dani svetkovanja slovenske braće u Beogradu, u Subotici, Rumi, Valjevu, Leskovcu...

Svečanost u Udruženju književnika otvorila je potpredsjednica Udruženja Milica Jeftimijević Lilić, prigodnim govorom obratili su se: ambasador Rusije u Srbiji, g. Aleksandar Konuzin; ambasador Makedonije u Srbiji, g. Ljubiša Georgievski; predstavnik ambasade Bugarske u Srbiji g. Ilija Ljaskov, i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji g. Mlađen Cicović, a potom su srpski pjesnici govorili svoje stihove u slavu Ćirila i Metodija, naravno, azbučnim redom: Milovan Vitezović, Miljurko Vukadinović, Gojko Đogo, Mirjana Kovačević, Ivan Lalović, Predrag Bajo Luković, Andrej Jelić Mariokov, Dušica Milovanović Marika, Duško M. Petrović i Zoran Radisavljević.

Pozdravljajući srpske pjesnike i njihovu potpredsjednicu, te diplomate pravoslavnih zemalja i sve prisutne, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji,  g. Mlađen Cicović je između ostalog rekao:

- Radujem se što sam u prilici da pozdravim početak književnog proslavljanja svetih ravnoapostola Ćirila i Metodija i, odmah da kažem, dobro je što su se baš pjesnici prihvatili toga, jer je nekako i logično da u srpskoj i sveslovenskoj zahvalnosti najčuvenijoj slovenskoj braći prednjače oni koji su našoj azbuci i našoj duhovnosti najbliži, dakle, pjesnici.

Nadam se da će u godinama koje dolaze proslavljanje Sv. Ćirila i Metodija preći preko Drine,  i
početi zajedno da se obilježava i u Republici Srpskoj.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2871
Broj pregleda članka : 4341275
Imamo 64 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.02.2020.god.
Ministar Кlokić posjetiće Međunarodni sajam turizma u Beogradu
Opširnije...
 
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
Opširnije...

Prethodni događaji

24.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
 
23.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен