Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Druga grupa studenata iz RS završila praksu
El. pošta Štampa PDF
27.05.2011.god.
Druga grupa studenata iz RS uspješno završila obuku u Agrobanci a.d. Beograd

U okviru nastavka projekta Stručna praksa i usavršavanje studenata, које  Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji realizuje u saradnji sa “Agrobankom”  a.d. Beograd sedam studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci  uspješno je završilo obuku iz bankarskog poslovanja.  I ovaj put, Predstavništvo je  obezbijedilo uslove za stručnu obuku i praksu i finansiralo kompletan boravak studenata iz RS.  Tokom protekle tri nedjelje studenti su najprije završili obuku u Školskom centru “Agrobanke”, a zatim i stručnu praksu u njenim ekspoziturama.

Direktor Školskog centra “Agrobanke” a.d. Beograd, Velja Trifunović, i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, uručili su uvjerenja o uspješno završenoj obuci iz bankarskog poslovanja studentima 27. maja 2011. godine u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji. Tom prilikom Trifunović je  izrazio zadovoljstvo programom i saradnjom koje je Školski centar “Agrobanke” ostvario sa Predstavništvom i pohvalio zainteresovanost, komunikativnost i inventivnost koju su studenti pokazali tokom obavljanja prakse.

U martu mjesecu ove godine u Beogradu je boravila prva grupa studenata iz Republike Srpske.  Sedam studenata Ekonomskog fakulteta Istočno Sarajevo – nastavna linija Bijeljina  uspješno je obavilo tronedjeljnu obuku i stručnu praksu u ekspoziturama Agrobanke a.d. Beograd.

Direktor Predstavništva Mlađen Cicović najavio je da će naredna grupa studenata iz RS koja će doći na praksu u Beograd biti studenti elektrotehnike sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci koji će se obučavati u Institutu "Mihajlo Pupin".  U aprilu ove godine ministarstva prosvete Republike Srpske i Srbije potpisala su sporazum kojim se predviđa da Univerziteti u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci sa Institutom “Mihajlo Pupin” iz Beograda zajednički osnuju Institut “Mihajlo Pupin” u Banjoj Luci.

Druga grupa studenata na praksi u Agrobanci


Projekat Stručna praksa i usavršavanje studenata obavlja se u saradnji sa univerzitetima u Republici Srpskoj i Srbiji, a namijenjen je studentima i postdiplomcima. U početnoj fazi projekta stručna praksa se organizuje za studente iz Republike Srpske, a nakon utvrđivanja konačnog modela biće omogućeno i studentima iz Srbije da obavljaju praksu u kompanijama i institutcijama u Republici Srpskoj.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2880
Broj pregleda članka : 4358583
Imamo 62 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu
Opširnije...
 
27.02.2020.god.
Šesti prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice prvog Ustava Republike Srpske
Opširnije...

Prethodni događaji

28.02.2020.god.
Održana tribina „Republika Srpska u svjetlu novih činjenica o građanskom ratu u BiH“
Opširnije...
 
24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
Opširnije...
Преузмите Билтен