Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Prijem atletičarki AK "Glasinac"
El. pošta Štampa PDF
27.05.2011.god.
Prijem atletičarki AK "Glasinac"

U Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu organizovan je prijem atletičariki, aktuelnih prvakinja RS i BiH, i rukovodstva Atletskog kluba “Glasinac”  Sokolac povodom njihovog učešća  na 31. Kupu evropskih klupskih šampiona (KEŠ) u atletici B grupe,  koji  će biti održan 28. maja u Beogradu.

Prijemu su pored atletičarki prisustvovali Milivoje Janković, predsjednik Skupštine Atletskog saveza  Republike Srpske i vođa ekipe; Goran Kanostrevac, član Izvršnog odbora Atletskog saveza Republike Srpske i BiH; Neđo Đurović, predsjednik Atletskog kluba „Glasinac“; Goran Bošnjak, predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske; zatim Slavko Koprivica, šef stručnog štaba Atletskog kluba Glasinac; Goran Cvijetić, sekretar kluba i trener; Lazar Pejičić,  Gazibegović Halid i Mladen Miletić treneri.

Prijem atletičarki AK Glasinac - Sokolac

AK “Glasinac” se svrstava  u red uspješnijih sportskih kolektiva u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini (tri puta prvaci BiH – seniorke 2005, 2009 i 2010).  Ima osam seniorskih bh. reprezentativaca i 11 juniorskih reprezentativaca RS, koji su osvojili 15 medalja na prvenstvima Balkana.  Učestvovali su na niz međunarodnih takmičenja (Univerzijada u Beogradu, Mediteranske igre, Kup Evrope, Prvenstvo Evrope u dvorani i dr.). Atletski savez RS proglasio je AK “Glasinac” za najuspješniji atletski klub  u 2010. godini.

Poklon Povelja opštine Sokolac Predstavništvu

To je amaterski sportski kolektiv koji se finansira iz skromnih budžetskih sredstava opštine Sokolac i grada Istočno Sarajevo. I pored evropskih rezultata  AK “Glasinac” ne bi imao materijalne uslove za učešće u međunarodnoj  konkurenciji da nije bilo svesrdne pomoći brojnih privrednih i društvenih subjekata među kojima je ovoga puta i Predstavništvo RS u Beogradu.

Seniorke AK Glasinca  su 2010. godine kao klupske prvakinje BiH učestvovale na KEŠ-u  u Bernu u grupi B, a za isto takmičenje plasirale su se i u 2011. godini. Sigurni smo da će AK “Glasinac” i ove godine u Beogradu, kao i prošle u Bernu, dostojno reprezentovati sport Republike Srpske i BiH.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2880
Broj pregleda članka : 4358573
Imamo 61 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu
Opširnije...
 
27.02.2020.god.
Šesti prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice prvog Ustava Republike Srpske
Opširnije...

Prethodni događaji

28.02.2020.god.
Održana tribina „Republika Srpska u svjetlu novih činjenica o građanskom ratu u BiH“
Opširnije...
 
24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
Opširnije...
Преузмите Билтен