Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Održana promocija firme REKAL Svenska AB
El. pošta Štampa PDF
17.06.2011.god..
Održana promocija firme REKAL Svenska AB iz Švedske

U Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji 17. juna u Vili Republike Srpske u Beogradu održana je promocija kompanije REKAL Svenska AB iz Švedske i njenog distributera za tržišta  Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, firme REKAL d.o.o. Banja Luka. Promociji je prisustvovao značajan broj kupaca i potencijalnih distributera proizvoda ove firme.

Promociju je otvorio Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i upoznao prisutne o aktivnostima Predstavništva u Srbiji, koje su usmjerene u pravcu promocije privrednih, naučno-tehničkih, kulturnih, sportskih, informativnih i drugih potencijala Republike Srpske.

Skupu se obratila Slobodanka Dubravac, pomoćnik ministra za ekonomsku saradnju u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, dala je podršku ovakvom vidu promocija uspješnih firmi i upoznala prisutne o mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku.

Komercijalni savjetnik pri Švedskoj ambasadi u Beogradu, Dimitrij Ivanović, istakao je da je ovo sjajan primjer saradnje koja je započela distribucijom proizvodnog programa švedske kompanije REKAL Svenska AB i nastavljena zajedničkim projektom organizovanja proizvodnje profesionalnih hemijskih proizvoda u Banja Luci, odakle bi se proizvodi distribuirali na tržište jugoistočne Evrope.

Promocija kompanije REKAL Svenska AB iz Švedske

Anders Brucefors, predsjednik Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Rekal Svenska AB, iskazao je interes za tržište Republike Srpske i Srbije i najavio ulaganje know-how tehnologije za otvaranje proizvodnog pogona u Banjaluci u kojem bi se proizvodila hemijska sredstava prema švedskim recepturama. Planirano je da se iz banjalučkog proizvodnog pogona, profesionalnim hemijskim sredstvima snabdijeva tržište jugoistočne Evrope.

Ivanka Stokuća, rukovodilac marketinga Rekal d.o.o. Banjaluka, predstavila je proizvodni program: profesionalna sredstva za pranje i čišćenje i profesionalne mašine za čišćenje i objasnila načine distribucije ovih proizvoda na ovom tržištu. Takođe, upoznala je prisutne sa vizijom razvoja preduzeća Rekal d.o.o Banja Luka i mogućnostima neposredne saradnje sa njima.

Švedsko preduzeće Rekal Svenska AB je osnovano 1987. godine, a proizvodi i distribuira sredstva i sisteme za profesionalno pranje posuđa i rublja, sredstva za čišćenje, dezinfekciju i ličnu higijenu. Tijesna saradnja švedske i banjalučke firme počela je 2003. godine od kada Rekal d.o.o. Banja Luka preko distributera izvozi švedska, profesionalana hemijska sredstva i mašine za profesionalno pranje posuđa na tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Više informacija o firmi REKAL d.o.o. Banjaluka pogledajte na adresi www.rekal.in.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2871
Broj pregleda članka : 4341317
Imamo 68 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.02.2020.god.
Ministar Кlokić posjetiće Međunarodni sajam turizma u Beogradu
Opširnije...
 
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
Opširnije...

Prethodni događaji

24.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
 
23.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен