Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Uspješan početak promocije Olimpijskog centra „Jahorina“ na ovogodišnjem „Ekspozimu"
El. pošta Štampa PDF
08.12.2017.god.
Uspješan početak promocije Olimpijskog centra „Jahorina“ na ovogodišnjem „Ekspozimu"

Na 32. „Ekspozim" sajmu u Beogradu, koji je počeo juče i trajaće do 10. decembra, ljubiteljima skijanja svoju ponudu predstaviće i Olimpijski centar „Jahorina". Direktor Olimpijskog centra „Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da je predstavljanje na sajmu u Beogradu važno, jer je Jahorina destinacija koja najviše pruža kada je riječ o skijanju i najpristupačnija je destinacija skijašima iz Srbije i regiona.

Direktor Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović sa direktorom Olimpijskog centra - Jahorina, Dejanom Ljevnaićem na 32. Ekspozim sajmu u Beogradu

- Došli smo ovdje da predstavimo naše novine kojih će biti mnogo ove sezone. Uredili smo postojeće i izgradili novih šest kilometara staza. Radili smo po FIS standardima. One koje su bile teže kategorisane i bile crne ili crvene kategorije, sada su plave - rekao je Ljevnaić i dodao da skijaši najviše vole plave, široke staze, što sada postoji i na Jahorini, kao i da su za ovu sezonu izgrađeni i novi vezni putevi, te sistem vjetroustava na vrhu planine sa ciljem zadržavanja snijega.

Ljevnaić je istakao da je potrebno prezentovati i pokazati skijašima novine kojih će biti na Jahorini u ovoj sezoni, te pokazati da ova planina ponovo ima olimpijski sjaj.:

- Izgradili smo najveću akumulaciju od preko 90.000 metara kubnih za sistem vještačkog osnježavanja, započeli polaganje cijevi i izgradnju sistema za osnježavanje, izgradili dva nova dječija ski-vrtića, kojih ranije nije bilo na Jahorini, kako bi mališani mogli da dođu i načine prve korake na planini - naveo je Ljevnaić.

Ljevnaić je takođe rekao da će tokom „Ekspozim" sajma biti omogućen popust od 10 odsto na sve kategorije ski-pasa, i da će, osim infrastrukture, ove godine posebna pažnja je biti posvećena organizaciji događaja na planini; već za otvaranje skijaške sezone 14. decembra predviđen je koncert Dženana Lončarevića ispred hotela „Bistrica", za koji je ulaz besplatan, a nakon toga uslijediće zabave u hotelima. Pored toga će, 16. decembra, biti koncert Miroslava Ilića, dok će u novogodišnjoj noći sve posjetioce Jahorine zabavljati Željko Joksimović.

Olimpijski centar - Jahorina - na 32. sajmu zimske sportske opreme, turizma i rekreacije - Ekspo zim

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić je rekao da sa ponosom ove godine na beogradskom Sajmu predstavljaju bogat kulturno-umjetnički, odnosno zabavni program na Jahorini, krećući od ski-openinga.

- Na proljeće je planiran i festival `Egzit`, koji će biti posjećen, što će sigurno odjeknuti u regionu. To ćemo iskoristiti kao marketinšku šansu za Jahorinu, da je promovišemo na najbolji način - izjavio je Tošić i dodao da postoji i kruta veza između Ravne planine i Jahorine, gdje se radovi privode kraju i narednih dana se očekuje otvaranje prve gondole na Balkanu, a sljedeće godine će da bude spojena sa Jahorinom. Jahorina i Ravna planina će biti spojene ski-stazom dužine 15 kilometara. Pokušaćemo u ovih nekoliko dana sajma sve da prezentujemo, jer imamo šta da ponudimo. Sigurno će biti interesantno. Prema raspoloživim podacima, Jahorina je već hit u turističkim agencijama i gotovo da su svi aranžmani rasprodati - naveo je Tošić.

Veče Jahorine u Beogradu - ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković

U okviru predstavljanja na ovogodišnjem „Ekspozim" sajmu, sinoć je u restoranu „Savanova" (Savsko šetalište bb), 19 sati, održano „Veče Jahorine u Beogradu" gdje je, u prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života Srbije i Republike Srpske predstavljen Olimpijski centar „Jahorina", te je poručeno da Srpska i njena olimpijska ljepotica sve goste iz Srbije očekuju sa ljubavlju

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković sinoć je rekao Srni da je promocija Olimpijskog centra „Jahorina" u Beogradu jedan od načina da se predstavi ova izuzetna destinacija, ali i trud koji su učinili Vlada Republike Srpske, predsjednik Srpske i menadžment Olimpijskog centra da Jahorini vrate nekadašnji sjaj. Gluhaković je naveo da je važno da gosti dođu na Jahorinu, a da je na domaćinu da im kaže šta osjeća prema njima i da im ukaže ljubav i gostoprimstvo.

- Dobrodošli su svi, a mi ćemo im vratiti s ljubavlju i učiniti da uživaju, i da im boravak u Srpskoj ostane nezaboravan - istakao je Gluhaković.

Direktor Olimpijskog centra - Jahorina - Dejan Ljevnaić u restoranu - Savanova

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina" Dejan Ljevnaić sinoć je naglasio da je prilikom preuzimanja funkcije direktora ovog centra vjerovao da će moći da uradi mnogo te naglasio:

- Ponosan sam da smo prvi put nakon 15 godina startovali najranije u regionu, 3. decembra, radili na uređenju staza, veštačkog osnježavanja. Svaki problem na koji su skijaši ukazivali trudili smo se da riješimo, povećali broj parking mjesta i sadržaja za djecu - rekao je Ljevnaić i potom se posebno zahvalio za veliku podršku koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pružio menadžmentu Olimpijskog centra „Jahorina", kao i Vladi Republike Srpske, i dodao da su najveći „heroji" priče o Jahorini zaposleni u Olimpijskom centru.

Direktor Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, obrtio se prisutnim u restoranu - Savanova gde je održano - Veče Jahorine u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović prenio je gostima pozdrave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i potom rekao:

- Rukovodstvo Republike Srpske potpuno je opredijeljeno da investira u sve ono što se radi na unapređenju ski centra na Jahorini s ciljem da se ovoj planinskoj ljepotici vrati sjaj koji je imala 1984. godine, kad je stala u red sa svjetskim skijaškim centrima, tj. kad se po opremljenosti i mogućnostima izjednačila sa njima. Pomoć Vlade Republike Srpske i novo rukovodstvo Olimpijskog centra „Jahorina" garancija su da će naša Jahorina ponovo biti u punom sjaju - poručio je Cicović i, poželivši svima ugodno veče, pozvao ih da već ove godine svoj zimski odmor provedu na Jahorini, a podsjetio je i da će za Novu godinu na Jahorini nastupiti Željko Joksimović, pa da će poslije biti i `zimski Egzit` i mnogo drugih programa.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2984
Broj pregleda članka : 4843260
Imamo 86 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...
 
16.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму