Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Predstavljena turistička ponuda Banjaluke, zapadne Krajine i Laktaša
El. pošta Štampa PDF
25.02.2018.god.
Predstavljena turistička ponuda Banjaluke, zapadne Krajine i Laktaša

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u subotu, 24. februara, predstavljen je integrisani turistički proizvod Banjaluke i zapadne Krajine, kao i turistički potencijali opštine Laktaši.

Nastup harmonikaša OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika na štandu Republike Srpske

Štand Turističke organizacije Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji bio je izuzetno posjećen, a veliko interesovanje pobudio je nastup harmonikaša OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika.

Prikazan je kratki promo film o turističkoj ponudi Banjaluke i zapadne Krajine, a tokom cijelog dana posjetioci štanda imali su priliku da probaju sireve, pivo, vino i rakiju iz ovog kraja.

Dražen Brdar iz Turističke organizacije Banjaluke rekao je da je Banjaluka kao najveći grad Srpske sve atraktivnija turistima, posebno ljubiteljima avanturističkog, rafting i manifestacionog turizma. Naglasio je da Banjaluka kao mjesto susreta svih konfesija i različitosti ima mnogo toga da ponudi i zaljubljenicima u istoriju i tradiciju i gurmanima. „Na putu od Banjaluke do Jajca oni koji tragaju za lijepim, mističnim i neistraženim svakako će uživati u Šipovu i Mrkonjić Gradu koji su značajno unaprijedili svoju turističku ponudu", rekao je Brdar.

Prezentaciju turističke ponude Laktaša otvara zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman

Prezentaciju turističke ponude Laktaša otvorio je zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman, koji je ocijenio je da je beogradski sajam zaista dobra prilika da se predstave svi turistički potencijali tog područja, nadaleko čuvenih banja „Laktaši” i „Slatina”, kao i izuzetna ponuda u seoskom turizmu.

Ukazao je da je važno da se na sajmu predstavljaju proizvođači izuzetno kvalitetne rakije i vina sa područja opštine Laktaši koji imaju kontinuiranu finansijsku podršku lokalne samouprave i mogu predstavljati izuzetan turistički brend.

U okviru promocije turizma Laktaša predstavile su se Zemljoradnička zadruga „Livač“ iz Aleksandrovca, vinarija „Bonaventura“, pivara „Gorštak“ iz Laktaša, vinarija „Popović“, „Agro destil“ i vinarija „Podrum Đukić“ iz Slatine.

Goran Popović iz vinarije - Popović iz Laktaša

Goran Popović iz vinarije „Popović”, koji se beogradskoj publici predstavio sa tri linije vina, rekao je da je nastup na sajmu za njega i ostale proizvođače izuzetno stimulativan, posebno u svjetlu činjenice da je štand Republike Srpske na kom su promocije upriličene izuzetno posjećen.

On je rekao da tradicija dobrih vinara kod Popovića seže generacijama unazad i da su formulu za dobro vino donijeli iz rodne Dalmacije.

„Više puta smo dizali naše vinograde. Kada smo se vratili iz izbjeglištva iz Egipta 1946. zasadili smo vinograde, koje smo izgubili 90-ih. Sada na području Laktaša imamo tri hektara vinograda i nastavljamo tradiciju u Srpskoj”, rekao je Popović.

Treći dan na štandu TORS-a i Predstavništva R. Srpske u Srbiji na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Veliki broj posjetilaca bio je i na štandu Predstavništva Republike Srpske na 9. Sajmu vina „Beovajn“, koji se održava uporedo sa Sajmom turizma. Naročito interesovanje vladalo je za vina nagrađena na takmičenju Beovajn čelendž kup, na kojem su vinari i vinogradari iz Republike Srpske odnijeli veliki broj nagrada. Između ostalih, štand su posjetili i predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak i predsjednik Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ Žarko J. Ratković.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3016
Broj pregleda članka : 5190764
Imamo 121 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.09.2020.god.
Ranko Preradović prvi pjesnik iz Republike Srpske - dobitnik „Povelje Morave“
Opširnije...
 
12.09.2020.god.
Obilježavanje dana stradanja Srba 13 zapadnokrajiških opština
Opširnije...

Prethodni događaji

17.09.2020.god.
U Beogradu predstavljena knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“
Opširnije...
 
13.09.2020.god.
Služen pomen Srbima stradalim u napadu na zapadne dijelove Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму