Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Srpska predstavljena na najbolji mogući način na Sajmu turizma u Beogradu
El. pošta Štampa PDF
26.02.2018.god.
Srpska predstavljena na najbolji mogući način na Sajmu turizma u Beogradu

Beogradski Sajam turizma, najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, završen je u nedjelju 25. februara. Učestvovalo je 1.200 izlagača iz 55 zemalja, među kojima se i ove godine predstavila Republika Srpska u organizaciji Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske. Istovremeno sa sa sajmom turizma održan je i 9. Sajam vina „Beovajn”, na kojem su se u organizaciji Predstavništva Republike Srpske predstavili vinari i vinogradari iz Republike Srpske.

Posljednji dan nastupa Republike Srpske na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je da se Srpska na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila na najbolji mogući način, što će doprinijeti da ta grana privrede i dalje nastavi rast i doprinese, kako ekonomskom oporavku, tako i razvoju Republike Srpske.

On je izjavio Srni da su Predstavništvo Republike Srpske i Turistička organizacija Republike Srpske nastojali da na Sajmu na najbolji način predstave turističku privredu i turističku ponudu Srpske i da je velika zainteresovanost publike za turističke destinacije i programe pokazatelj da će broj turista u Srpskoj i dalje rasti.

„Svi programi kojim smo predstavili sve naše turističke destinacije počevši od Olimpijskog centra `Jahorina`, Trebinja, Banjaluke, avanturističkog turizma i svih ostalih turističkih proizvoda sigurno će doprinijeti da i u ovoj godini i u narednom periodu imamo još više turista i turističkih posjeta, prije svega iz Srbije, ali i iz drugih zemalja čije su agencije bile prisutne na našem štandu“, rekao je Cicović.

On je kao posebno značajno istakao to što je Predstavništvo na reprezentativnom štandu i ove godine predstavilo vinare i vinogradare Srpske koji su učestvovali u takmičarskom dijelu i osvojili 10 nagrada.

„Vinarija `Aćimović` je pored zlatne medalje dobila još dvije srebrne medalje. Znači ukupno 10 nagrada naši vinari su ponijeli. Tako da je opšte ocjena da je predstavljanje turističke privrede, vinara i vinogradara obavljeno na najbolji mogući način i sve ono što smo uočili da nismo uradili dobro nastojićemo da u narednoj godini popravimo“, rekao je Cicović.

Četvrti, posljednji dan nastupa Republike Srpske na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu protekao je u znaku promocije knjige „Vjerski objekti nacionalnih manjina Republike Srpske“, autora prof. Ljubiša Preradović i dr. i nastupa etno grupe Krajišnika iz Temerina. Na štandu Republike Srpske lokalne turističe organizacije Republike Srpske predstavile su svoju ponudu, a tokom čitavog dana nastavljena je promocija Festivala 84, koji će se održati krajem sezone na olimpijskoj Jahorini, kao i promocija proizvodnog programa „Vitinke“ iz Kozluka.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2841
Broj pregleda članka : 4236393
Imamo 62 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.01.2020.god.
Sutra finale Međunarodnog kviz takmičenja „Nemanjići““
Opširnije...
 
24.01.2020.god.
Teodora Petrović iz Bijeljine osvojila treću nagradu na konkursu Društva „Sveti Sava“
Opširnije...

Prethodni događaji

26.01.2020.god.
U kvizu „Nemanjići“ Bilećani osvojili drugo mjesto!
Opširnije...
 
25.01.2020.god.
Na Svetosavskom književnom konkursu učenica Teodora Petrović iz Bijeljine osvojila treću nagradu
Opširnije...
Преузмите Билтен