Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Srpska predstavljena na najbolji mogući način na Sajmu turizma u Beogradu
El. pošta Štampa PDF
26.02.2018.god.
Srpska predstavljena na najbolji mogući način na Sajmu turizma u Beogradu

Beogradski Sajam turizma, najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, završen je u nedjelju 25. februara. Učestvovalo je 1.200 izlagača iz 55 zemalja, među kojima se i ove godine predstavila Republika Srpska u organizaciji Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske. Istovremeno sa sa sajmom turizma održan je i 9. Sajam vina „Beovajn”, na kojem su se u organizaciji Predstavništva Republike Srpske predstavili vinari i vinogradari iz Republike Srpske.

Posljednji dan nastupa Republike Srpske na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je da se Srpska na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila na najbolji mogući način, što će doprinijeti da ta grana privrede i dalje nastavi rast i doprinese, kako ekonomskom oporavku, tako i razvoju Republike Srpske.

On je izjavio Srni da su Predstavništvo Republike Srpske i Turistička organizacija Republike Srpske nastojali da na Sajmu na najbolji način predstave turističku privredu i turističku ponudu Srpske i da je velika zainteresovanost publike za turističke destinacije i programe pokazatelj da će broj turista u Srpskoj i dalje rasti.

„Svi programi kojim smo predstavili sve naše turističke destinacije počevši od Olimpijskog centra `Jahorina`, Trebinja, Banjaluke, avanturističkog turizma i svih ostalih turističkih proizvoda sigurno će doprinijeti da i u ovoj godini i u narednom periodu imamo još više turista i turističkih posjeta, prije svega iz Srbije, ali i iz drugih zemalja čije su agencije bile prisutne na našem štandu“, rekao je Cicović.

On je kao posebno značajno istakao to što je Predstavništvo na reprezentativnom štandu i ove godine predstavilo vinare i vinogradare Srpske koji su učestvovali u takmičarskom dijelu i osvojili 10 nagrada.

„Vinarija `Aćimović` je pored zlatne medalje dobila još dvije srebrne medalje. Znači ukupno 10 nagrada naši vinari su ponijeli. Tako da je opšte ocjena da je predstavljanje turističke privrede, vinara i vinogradara obavljeno na najbolji mogući način i sve ono što smo uočili da nismo uradili dobro nastojićemo da u narednoj godini popravimo“, rekao je Cicović.

Četvrti, posljednji dan nastupa Republike Srpske na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu protekao je u znaku promocije knjige „Vjerski objekti nacionalnih manjina Republike Srpske“, autora prof. Ljubiša Preradović i dr. i nastupa etno grupe Krajišnika iz Temerina. Na štandu Republike Srpske lokalne turističe organizacije Republike Srpske predstavile su svoju ponudu, a tokom čitavog dana nastavljena je promocija Festivala 84, koji će se održati krajem sezone na olimpijskoj Jahorini, kao i promocija proizvodnog programa „Vitinke“ iz Kozluka.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3017
Broj pregleda članka : 5223614
Imamo 121 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.09.2020.god.
Ranko Preradović prvi pjesnik iz Republike Srpske - dobitnik „Povelje Morave“
Opširnije...
 
12.09.2020.god.
Obilježavanje dana stradanja Srba 13 zapadnokrajiških opština
Opširnije...

Prethodni događaji

28.09.2020.god.
Svečano uručene ovogodišnje Povelje Morave
Opširnije...
 
17.09.2020.god.
U Beogradu predstavljena knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму