Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Knjige iz Republike Srpske na dar biblioteci „Radoje Domanović” u Topoli uz promocija knjige „Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića
El. pošta Štampa PDF
09.05.2018.god.
Knjige iz Republike Srpske na dar biblioteci „Radoje Domanović” u Topoli uz promocija knjige „Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića

Sinoć je u sali za promocije i književne razgovore u biblioteci „Radoje Domanović" u Topoli direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović uručio je direktorici ove biblioteke Slađani Mitrović lijep dar - knjige iz Republike Srpske.

Direktor Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović sa saradnicima u posjeti biblioteci Radoje Domanović u Topoli

U okviru posjete delegacije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biblioteci „Radoje Domanović" u Topoli, održana je i promocija knjige dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“.

Direktor Cicović je u svom obraćanju prvo upoznao publiku i članove biblioteke sa radom Predstavništva posebno naglasivši nastojanja da, pored institucionalne saradnje Srbije i Republike Srpske, i svaka saradnja posebno, po oblastima: privreda, kultura, umjetnost, nauka, prosvjeta, sport i narodno stvaralaštvo zavičajnih udruženja i klubova, bude što uspješnija, jer svako na svoj način doprinosi ukupnoj saradnji nas sa one sa nama sa ove strane Drine.

- Saradnje između Srbije i Srpske bilo bi i da nema Sporazuma o specijalnim vezama, jer je naša saradnja u okviru jednog naroda i najintenzivnija je baš u oblasti kultuture i stvaralaštva, a sigurno je da ćemo uvijek i u svemu zajedno i bolje, i uspješnije raditi na očuvanju i njegovanju našeg jezika i pisma, naše vjere pravoslavne i tradicije - istakao je Cicović i dodao: - Knjige koje smo vam donijeli bile su izložene na štandu Republike Srpske na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga prošle godine. Tako radimo već godinama, i do sada smo knjige naših izdavača donijeli u 26 biblioteka u Srbiji, a i ubuduće ćemo to raditi u iskrenom uvjerenju da to posebno doprinosi našem zbližavanju.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je, takođe, rekao da bi i neki od programa, muzički, dramski ili opet književni, mogao da se realizuje u Topoli u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2018". Cicović je najavio da će ova popularna i značajna manifestacija Srpske u Srbiji ove godine biti od 1. do 7. septembra u više gradova Srbije.

Goste i publiku na početku večeri pozdravili su direktorka biblioteke Slađana Mitrović i predsednik opštine Topola Dragan Živanović, koji je izrazio želju da se saradnja sa Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji nastavi i u budućnosti:

- Lepo je što je, evo, došlo vreme da mlađi brat pomaže starijem - rekao je Živanović uz prijateljski smješak.

U okviru posjete delegacije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biblioteci „Radoje Domanović" u Topoli, održana je i promocija knjige dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“.

Direktor Predstavništva R. Srpske Mlađen Cicović uručio je direktorici biblioteke Slađani Mitrović njige iz Republike Srpske

Mlađen Cicović uručio je direktorici biblioteke Slađani Mitrović, pored 350 knjiga iz Republike Srpske i poseban dar: Enciklopediju Republike Srpske, a njoj lično i predsedniku opštine Topola Draganu Živanoviću i po komplet knjiga na srpskom i engleskom jeziku objavljene u izdanju Predstavništva: „Republika Srpska", „Dejtonski sporazum za mir u Bosni i Hercegovini" i "Dejtopnska struktura Bosne i Hercegovine i pravni položaj Republike Srpske".

Duško M. Petrović, književnik i urednik „Žrnova", časopisa za kulturu, nauku i umetnost, koji u Beogradu izlazi uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, darovao je biblioteci u Topoli komplet ovog časopisa 1-8.

Promocija knjige Fajront u Sarajevu dr Neleta Karajlića u Topoli u okviru posjete Predstavništva R. Srpske bibliotekama Srbije

U okviru posjete delegacije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biblioteci „Radoje Domanović" u Topoli, održana je i promocija knjige dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“.

Karajlić je živo i zanimljivo govorio o odrastanju i mladosti u Sarajevu, grupi „Zabranjeno pušenje” i tv emisiji „Top lista nadrealista”, a zanimljivo je odgovarao i na pitanja iz publike. U prijatnoj atmosferi među knjigama, Nele Karajlić je setno pričao i o svom ocu, i majci, o gradu svog djetinjstva, a zadovoljnoj publici je, na kraju književne večeri najavio i izlazak svoje nove knjige „Solunska 28”.

Promociji Karajlićeve knjige, koja je bila kroz razgovor autora sa D.M.Petrovićem, prisutvovali su Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Dragan Živanović, predsednik opštine Topola i Borislav Maksimović, samostalni stručni saradnik za razvoj i unapređenje kulturne i prosvetne saradnje.

Poslije posjete biblioteci u Topoli juče, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović sa saradnicima posjetiće 11. maja osnovnu škola „Slavko Rodić" u Lazarevu.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2864
Broj pregleda članka : 4324681
Imamo 71 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

19.02.2020.god.
Turističke organizacije i vinari iz Republike Srpske ove godine na Beogradskom sajmu od 20. do 23. februara
Opširnije...
 
03.02.2020.god.
Promocija knjige Luke Nikolića „Ratna dejstva Užičke vojske 1914. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

05.02.2020.god.
Održana promocija knjige „Ratna dejstva Užičke vojske u 1914. godini“
Opširnije...
 
26.01.2020.god.
U kvizu „Nemanjići“ Bilećani osvojili drugo mjesto!
Opširnije...
Преузмите Билтен