Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Bošnjak: Stvarati što bolje uslove za lica sa Daunovim sindromom
El. pošta Štampa PDF
19.03.2019.god.
Bošnjak: Stvarati što bolje uslove za lica sa Daunovim sindromom

U utorak, 19. marta, pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji posjetili su Centar za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, gdje je u toku obilježavanje „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“.

Bosiljka Bošnjak, pomoćnica ministra za porodicu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi R. Srpske, Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji i Milka Milovanović Minić, direktor Centra za brigu o starima, djeci i licima sa invaliditetom Novi Beograd

Bosiljka Bošnjak je naglasila značaj stvaranja što boljih uslova za napredak i bolju poziciju lica sa Daunovim sindromom u društvu.

- Želimo da skrenemo pažnju javnosti koliko je značajno biti uz djecu i mlade koji imaju Daunov sindrom kako bi ukazali da smo svi jednaki - rekla je Bošnjakova .

Ona je izrazila zadovoljstvo što Srbija i Srpska sarađuju i po tim pitanjima i što se, kako je rekla, stvorila veza Srbije i Republike Srpske i u vidu pomoći jednih drugima i u ovaj oblasti.

- Želimo da ova djeca imaju što bolji tretman u društvu, kao i da im stvorimo što bolje uslove za dalji napredak - rekla je Bošnjakova.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović napomenuo je da je druženje djece sa Daunovim sindromom iz Banjaluke i Beograda organizovano sa ciljem razmjene iskustava centara koji o njima vode brigu.

- Predstavništvo je od početka podržalo Daun centar iz Banjaluke u vezi sa idejom da uspostavi saradnju sa udruženjem iz Beograda kako bi prenijeli iskustva u vezi sa osposobljavanjem djece i mladih sa Daunovim sindoromom za život – rekao je Cicović.

Direktor Centra za brigu o starima, djeci i licima sa invaliditetom Novi Beograd Milka Milovanović Minić rekla je da je cilj druženja da se dobra praksa iz Banjaluke, koja je prenesena iz EU, ustali i u Beogradu.

Predsjednik beogradskog Udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom Marija Pavlović izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa banjalučkim Daun centrom.

Psihoterapeut i refleksolog Daun sindrom centra Banjaluka, Zoran Jelić, radi sa mladima u Beogradu

Sa mladima u Beogradu radi psihoterapeut i refleksolog Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić, koji je rekao da je cilj aktivnosti osamostaljenje lica sa ovim sindromom u skladu sa njihovim mogućnostima.

„Nedjelju Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“ realizuje Udruženje Daun sindrom Beograd zajedno sa Daun sindrom centrom Banjaluka i Centrom za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom sa Novog Beograda.

Predstavnici udruženja, tokom sedmodnevne manifestacije će razmjenjivati iskustva o svemu što su uradili u osposobljavanju lica, a iz Banjaluke u Beograd su došla i četiri lica sa Daunovim sindromom sa pratiocima.

Šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji u Centru  za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, gdje je u toku obilježavanje „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“

U okviru „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banja Luka“, u četvrtak, 21. marta, u 17 sati biće obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Svečanosti u prostorijama Centra za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu prisustvovaće mr Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banja Luka, Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banja Luka, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, i predstavnici iz Кabineta predsjednika Republike Srpske.

U petak, 22. marta, u 17 sati u Vili Republike Srpske (Užička 5) u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće priređeno zajedničko druženje za učesnike i organizatore ove manifestacije.

Projekat „Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“ podržava i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor: Srna

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2989
Broj pregleda članka : 4930327
Imamo 80 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму