Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Bošnjak: Stvarati što bolje uslove za lica sa Daunovim sindromom
El. pošta Štampa PDF
19.03.2019.god.
Bošnjak: Stvarati što bolje uslove za lica sa Daunovim sindromom

U utorak, 19. marta, pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji posjetili su Centar za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, gdje je u toku obilježavanje „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“.

Bosiljka Bošnjak, pomoćnica ministra za porodicu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi R. Srpske, Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji i Milka Milovanović Minić, direktor Centra za brigu o starima, djeci i licima sa invaliditetom Novi Beograd

Bosiljka Bošnjak je naglasila značaj stvaranja što boljih uslova za napredak i bolju poziciju lica sa Daunovim sindromom u društvu.

- Želimo da skrenemo pažnju javnosti koliko je značajno biti uz djecu i mlade koji imaju Daunov sindrom kako bi ukazali da smo svi jednaki - rekla je Bošnjakova .

Ona je izrazila zadovoljstvo što Srbija i Srpska sarađuju i po tim pitanjima i što se, kako je rekla, stvorila veza Srbije i Republike Srpske i u vidu pomoći jednih drugima i u ovaj oblasti.

- Želimo da ova djeca imaju što bolji tretman u društvu, kao i da im stvorimo što bolje uslove za dalji napredak - rekla je Bošnjakova.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović napomenuo je da je druženje djece sa Daunovim sindromom iz Banjaluke i Beograda organizovano sa ciljem razmjene iskustava centara koji o njima vode brigu.

- Predstavništvo je od početka podržalo Daun centar iz Banjaluke u vezi sa idejom da uspostavi saradnju sa udruženjem iz Beograda kako bi prenijeli iskustva u vezi sa osposobljavanjem djece i mladih sa Daunovim sindoromom za život – rekao je Cicović.

Direktor Centra za brigu o starima, djeci i licima sa invaliditetom Novi Beograd Milka Milovanović Minić rekla je da je cilj druženja da se dobra praksa iz Banjaluke, koja je prenesena iz EU, ustali i u Beogradu.

Predsjednik beogradskog Udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom Marija Pavlović izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa banjalučkim Daun centrom.

Psihoterapeut i refleksolog Daun sindrom centra Banjaluka, Zoran Jelić, radi sa mladima u Beogradu

Sa mladima u Beogradu radi psihoterapeut i refleksolog Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić, koji je rekao da je cilj aktivnosti osamostaljenje lica sa ovim sindromom u skladu sa njihovim mogućnostima.

„Nedjelju Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“ realizuje Udruženje Daun sindrom Beograd zajedno sa Daun sindrom centrom Banjaluka i Centrom za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom sa Novog Beograda.

Predstavnici udruženja, tokom sedmodnevne manifestacije će razmjenjivati iskustva o svemu što su uradili u osposobljavanju lica, a iz Banjaluke u Beograd su došla i četiri lica sa Daunovim sindromom sa pratiocima.

Šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji u Centru  za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, gdje je u toku obilježavanje „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“

U okviru „Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banja Luka“, u četvrtak, 21. marta, u 17 sati biće obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Svečanosti u prostorijama Centra za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu prisustvovaće mr Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banja Luka, Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banja Luka, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, i predstavnici iz Кabineta predsjednika Republike Srpske.

U petak, 22. marta, u 17 sati u Vili Republike Srpske (Užička 5) u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće priređeno zajedničko druženje za učesnike i organizatore ove manifestacije.

Projekat „Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“ podržava i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor: Srna

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2835
Broj pregleda članka : 4223506
Imamo 64 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.01.2020.god.
Dan Republike Srpske Krajišnici u Novom Sadu slave dan ranije: 8. januara
Opširnije...
 
25.12.2019.god.
Goran Vračar dobitnik nagrade „Rastko Petrović“ za poeziju
Opširnije...

Prethodni događaji

09.01.2020.god.
Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici
Opširnije...
 
09.01.2020.god.
U Novom Sadu svečanost povodom Dana Republike Srpske
Opširnije...
Преузмите Билтен