Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Zajednički obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom
El. pošta Štampa PDF
22.03.2019.god.
Zajednički obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

U četvrtak, 21. marta, u Beogradu udruženja iz Republike Srpske i Srbije - „Daun sindrom centar Banjaluka“ i Udruženje „Daun sindrom Beograd“ zajednički su obilježila Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

U prostorijama Centra za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom na Novom Beogradu, obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Na svečanosti organizovanoj u okviru manifestacije „Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“, prikazan je prigodan umjetnički program, a polaznici rehabilitacionog programa iz Banjaluke prikazali su svoje konobarske vještine.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji poručuje u obraćanju na manifestaciji, da je Predstavništvu bila čast da bude dio ovog sjajnog projekta

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović poručio je u obraćanju na manifestaciji da je Predstavništvu bila čast da bude dio ovog sjajnog projekta u okviru kojeg je dobra praksa „Daun sindrom centra Banjaluka“ prenijeta u Beograd.

On je istakao da su institucije Republike Srpske potpuno prepoznale ono što radi uravnik „Daun sindrom centra Banjaluka“ Zoran Jelić, navodeći da organizovanje manifestacije, čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Srpske, ne bi bilo moguće bez podrške gradskih vlasti Beograda i Banjaluke i resornih ministarstava.

„Svi zajedno treba da damo doprinos da se ovi mladi ljudi socijalizuju“, rekao je Cicović.

Neven Stanić , načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka, na svačanosti obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka Neven Stanić poručio je prisutnoj djeci i roditeljima da činjenicama i argumentima dokazuju da osobe sa Daunovim sindromom mogu da budu ravnopravne, samostalne i da se radno osposobljavaju.

Stanić je istakao da Grad Banjaluka u saradnji sa Centrom za socijalni rad, aktivno radi na uključivanju osoba sa posebnim potrebama i invaliditetom u razne kulturne i turističke manifacije, pa tako i ove godine u Banjalučko proljeće, koje se održava od 8. aprila do 15. juna.

„Zadovljstvo mi je što smo ovdje i imamo priliku da uspostavimo saradnju, uvjeren sam i nastavak saradnje između bratske Republike Srpske i Srbije, a sve u cilju unapređenja statusa osoba sa Daunovim sindromom, da se razmjene informacije i napravimo primjere dobre prakse, da sve što je dobro kopiramo i realizujemo naše aktivnosti“, rekao je Stanić.

Marija Pavlović, predsjednik Udruženja „Daun sindrom Beograd”

Predsjednik Udruženja „Daun sindrom Beograd“ Marija Pavlović rekla je da su roditelji u Beogradu oduševljeni primjerom rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom iz banjalučkog centra i istakla da je za preslikavanje ovog modela u Beograd, potrebna podrška republičkih i gradskih institucija u Srbiji, onakva kakvu ima njen kolega Zoran Jelić u Republici Srpskoj.

„Ono što smo mi u Beogradu videli za ovih nedelju dana je da je rehabilitacija osoba sa Daunovim sindromom izazvala takve efekte da su roditelji oduševljeni i stekli su se uslovi da jedan ovakav centar postoji i u Beogradu. U tom smislu treba nastavljati dalje akcije povezivanjem Beograda i Banjaluke“, rekla je Pavlovićeva.

Svečanosti u prostorijama Centra za brigu o starima, djeci i osobama sa ivaliditetom na Novom Beogradu prisustvovali su i direktor Centra za socijalni rad Banjaluke Irena Joldžić i predstavnik Кabineta ministra u Vladi Srbije zaduženog za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavice Đukić Dejanović, kao i uravnik „Daun sindrom centra Banjaluka“ Zoran Jelić i direktor Centra za brigu o starima, djeci i osobama sa ivaliditetom u Novom Beogradu Milka Milovanović-Minić.

Sedmodnevna manifestacija „Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“, počela je u ponedjeljak a realizuju je Udruženje „Daun sindrom Beograd“ zajedno sa „Daun sindrom centrom Banjaluka“ i Centrom za brigu o starima, djeci i osobama sa invaliditetom sa Novog Beograda.

Projekat „Nedjelja Daunovog sindrom Beograd-Banjaluka“ održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, a uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

IZVOR: Srna

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2963
Broj pregleda članka : 4676319
Imamo 67 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

07.05.2020.god.
Ruska medicinska pomoć za Republiku Srpsku
Opširnije...
 
11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...

Prethodni događaji

09.05.2020.god.
Donacija Ruske humanitarne misije stigla u Republiku Srpsku
Opširnije...
 
06.04.2020.god.
Srbija i Srpska jedinstvene i u ovim teškim trenucima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму