Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Održan festival dječije poezije „Mali pobednik“
El. pošta Štampa PDF
29.03.2019.god.
Održan festival dječije poezije „Mali pobednik“

U četvrtak, 28. marta, u Dečjem kulturnom centru Beograda, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, održan je Festival poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik“.

U Dečjem kulturnom centru u Beogradu održava se sedmi po redu Festival poezije beogradskih osnovaca „Mali pobednik

U finalu sedmog festivala učestvovalo je 38 učenika beogradskih osnovnih škola, a osmoro najuspješnijih – Sofija Damjanović, Milica Кnežević, Rastko Živak, Tara Vranić, Uroš Tirnanić, Marta Dukić, Boško Кukanjac i Gavril Vujić – kvalifikovali su se za učešće na festivalu „Dječije carstvo“ koji će se održati krajem aprila u Banjaluci.

Direktor festivala „Mali pobednik“ Sonja Pješčić i direktor Festivala „Dječije carstvo“ Slobodan Stošić

Direktor Festivala „Dječije carstvo“ Slobodan Stošić rekao je da se i kroz druženja mladih uspostavljaju prirodni odnosi Srbije i Republike Srpske.

-Uspostavljamo one prirodne odnose Republike Srpske i Srbije, te Banjaluke i Beograda. Ovo je festival beogradskih osnovnih škola gdje biramo finaliste koji će doći u Banjaluku, rekao je on.

Stošić je dodao da je banjalučki festival najveći regionalni festival poezije za djecu na čiji konkurs stigne više od 6.500 radova oko 4.500 djece iz regiona.

Prema njegovim riječima, radove šalju djeca iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Federacije BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Direktor festivala „Mali pobednik“ Sonja Pješčić rekla je da beogradski učenici tim festivalom slave poeziju.

- Prvo izdajemo zbornik festivala, a onda se finalisti takmiče za plasman na festivalu „Dječije carstvo“ u Banjaluci, koji je, u stvari, glavni festival, rekla je Pješčićeva.

Ona je objasnila da je festival „Mali pobednik“ praktično „kćerka“ festivala „Dječije carstvo“, ali da, kako je ukazala, „živi samostalno festivalski život jer deca to vole“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2983
Broj pregleda članka : 4813877
Imamo 79 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...
 
16.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму