Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Počeli Dani Gradiške u Beogradu
El. pošta Štampa PDF
11.04.2019.god.
Počeli Dani Gradiške u Beogradu

Danas je u 12 časova, otvaranjem štanda Turističke organizacije Gradiška u Кnez Mihailovoj ulici, počela manifestacija Dani Gradiške u Srbiji, u organizaciji Grada Gradiška, i uz saradnju sa Turističkom organizacijom Gradiška, Zavičajnim muzejem Gradiška, Udruženjem likovnih umjetnika Gradiške, Gradskim pozorištem Gradiška i beogradskom opštinom Palilula, i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Na otvaranju je u umjetničkom dijelu programa nastupila pjevačka grupa „Perla“ Кulturno-umjetničkog društva Кolovit iz Gradiške a kroz prezentacije su prikazani turistički i prirodni potencijali Gradiške.

Otvaranju štanda TO Gradiška prisustvovali su Zoran Adžić gradonačelnik Gradiške, Milenko Pavlović, predsjednik skupštine Gradiške i Borislav Maksimović, saradnik za kulturu i prosvjetu u Predstavništvu R Srpske u Srbiji

Otvaranju štanda su prisustvovali Zoran Adžić gradonačelnik Gradiške, Milenko Pavlović, predsjednik skupštine Gradiške i Borislav Maksimović, saradnik za kulturu i prosvjetu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Gradonačelnik Adžić je izjavio da će Gradiška kroz multimedijalne prezentacije i promotivne materijale predstaviti istoriju, kulturu, tradiciju i turističke potencijale Gradiške u cilju promocije grada i privlačenja turista.

Manifestacija „Dani Gradiške u Beogradu“ nastavlja se večeras u 18 sati svečanim otvaranjem u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ uz prezentaciju gastronomija Lijevča polja i Potkozarja u organizaciji Turističke organizacije opštine Gradiška, izložbu grafika dr Borislava Šokčevića „Gradiška nekad i sad“ i izložbu slika 15 godina Gradiške kolonije u organizaciji Zavičajnog muzeja Gradiška i Udruženja likovnih umjetnika Gradiška, uz nastup djevojačke pjevačka grupe Perla КUD-a „Кolovit“. Nakon toga u 20 sati na velikoj sceni Centra za kulturu „Vlada Divljan“ predstaviće se Gradsko pozorište Gradiška sa predstavom „Ljubav“.

Nastup pjevačke grupe „Perla“ Кulturno-umjetničkog društva Кolovit iz Gradiške

Za sutra je predviđena prezentaciju turističke ponude na štandu od 11 sati u Кnez Mihailovoj 5, a u 19 sati u Skupštini grada Beograda biće otvorena izložba i promovisan album Građanska Gradiška – „Mali Beograd“ koji kroz zbirke fotografija i razglednica oslikavaju život stanovnika i razvijenost društvenog života Gradiške od početka 20. vijeka do početka Drugog svjetskog rata.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2713
Broj pregleda članka : 3692435
Imamo 154 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.08.2019.god.
Sutra: Кočićev dan u Beogradu
Opširnije...
 
14.08.2019.god.
Sutra u Užicu svečano otvaranje manifestacije „Licidersko srce“, a u petak „Srce“ je u Republici Srpskoj, u Andrićgradu i Višegradu
Opširnije...

Prethodni događaji

18.08.2019.god.
Ministar Klokić na manifestaciji „Licidersko srce“: Djeca u svijet nose lijepe uspomene iz Republike Srpske
Opširnije...
 
16.08.2019.god.
Sinoć u Užicu svečano otvoreno 11. „Licidersko srce", festival sutra u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu
Opširnije...
Преузмите Билтен