Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Počeo „Beogradski Šopen fest 2019“
El. pošta Štampa PDF
14.04.2019.god.
Počeo „Beogradski Šopen fest 2019“
Danas u 12 sati na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, počela je „Pijanistička revija mladih talenata“ u okviru manifestacije „Beogradski Šopen fest 2019“. Ova revija okuplja učenike i studente klavira iz Srbije i regiona, nastavljajući tradiciju nekadašnje revije mladih talenata Šopenijade, preteče Beogradskog Šopen festa, koju je pokrenula i osnovala prof. Jokut Mihailović.

Na Fakultetu muzičke umjetnosti počela manifestacija „Beogradski Šopen fest 2019“

Na reviji se izvodi slobodan program u trajanju do 20 minuta, a čiji su autori kompozitori iz epohe Frederika Šopena – epohe romantizma. Cilj programa je muziciranje talentovanih mladih pijanista u slavu imena velikog kompozitora, u formi opuštenije koncertne prakse u odnosu na klasične koncertne nastupe, ispite ili takmičenja, bez takmičarske tenzije ili straha od stroge ocjene.

Pijanistička Revija kao vid drugačijeg pristupa i sagledavanja koncertnog podijuma, od posebnog je značaja i kao faktor motivacije u razvoju mladih pijanista, te doprinosi i međusobnom druženju kandidata, razmjeni iskustava i rasterećenom slušanju programa.

Nastup Milene Šišić na „Beogradskom Šopen festu 2019“

Na reviji koja je trajala osam sati, nastupiilo je preko trideset mladih talenata. Mladi pijanista Saša Božić iz Republike Srpske nastupa na festivalu 17.04. u 19:00 u okviru „Podijuma mladih talenata“ u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56). Saša Božić je rođen je u Bijeljini 1998. godine. Klavir je počeo svirati sa 15 godina u SMŠ „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini, na odsjeku – muzički saradnik. Nastavu klavira je pohađao u klasi prof. Aleksandre Radosavljević.

Nakon završene srednje muzičke škole u kojoj je proglašen za đaka generacije upisao je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, kao prvoplasirani kandidat na prijemnom ispitu na smjeru – klavir, u klasi pijaniste i prof. Dejana Jankovića.

Osvojio je više nagrada međunarodnim i republičkim takmičenjima u disciplini klavir solo, među kojima se izdvajaju: prva nagrada i pobjednik najstarije kategorije na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, te prve nagrade na pijanističkim takmičenjima u Sremskoj Mitrovici i Aranđelovcu. Osvojio je nagrade u disciplinama harmonija i muzički oblici na Republičkom takmičenju, kao i međunarodnom takmičenju „Kornelije Stanković“ u Beogradu.

Nastup Marka Simića na „Beogradskom Šopen festu 2019“

Pored mnogobrojnih javnih nastupa, izdvajaju se nastupi na međunarodnom festivalu „Dani Vlade S. Miloševića“, nastupi u okviru Noći muzeja i Svetskog dana muzike.

Nastup Đurđine Spasojević na „Beogradskom Šopen festu 2019“

Svečano otvaranje Beogradskog Šopen festivala najavljeno je u 19 sati u ponedeljak, 15. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni Raša Plaović, uz nastup pijanista Deane Pataković i Nebojše Maksimovića.
 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2809
Broj pregleda članka : 4042847
Imamo 140 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

02.12.2019.god.
U četvrtak, 5. decembra svečano uručenje književne nagrade IZVOR 2019.
Opširnije...
 
14.11.2019.god.
Кonferencija za medije Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...

Prethodni događaji

05.12.2019.god.
Uručene književne nagrade „Izvor“ za 2019. godinu: Goranu Vračaru i Velimiru Saviću
Opširnije...
 
15.11.2019.god.
Sarajevo koristi migrante radi promjene etničke strukture
Opširnije...
Преузмите Билтен