Početna Aktuelnosti Prethodni događaji „Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta i u Višegradu
El. pošta Štampa PDF
08.08.2019.god.
„Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta i u Višegradu

Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce” biće održan od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu - Andrićgradu, uz učešće oko 1.000 djece i mladih iz deset zemalja, najavili su u četvrtak, 8. avgusta, organizatori Festivala.

Konferencija za novinare povodom XI Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“

Na 11. Festivalu učestvovaće mladi iz Republike Srpske, Srbije, Indije, Gruzije, Moldavije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Tajvana i Bjelorusije.

Govore: Vladimir Živanović, Jovana Borovčanin,Mlađen Cicović, Ivan Stanisavljević, Miodrag Popović, Suzana Berić i Vlastimir Veljović

Stručni saradnik za odnose s javnošću u opštini Višegrad Jovana Borovčanin-Đurević istakla je da im predstavlja veliku čast i zadovoljstvo što su 17. avgusta domaćini Festivala.

„Što se tiče programa u Višegradu, u 13 sati biće organizovana folklorna radionica za učesnike, u 16.30 prijem u gradskoj kući, u 17.30 sati defile od Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra do Andrićgrada i u 18 sati počinje svečani program Festivala”, rekla je ona.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da se ta izuzetno značajna kulturna manifestacija održava u pograničnom dijelu Srbije i Republike Srpske.

On je rekao da tokom „Liciderskog srca” djeca od osam do 14 godina razmjenjuju znanja sa ostalim učesnicima Festivala.

„Ova manifestacija daje izuzetno značajan doprinos i ukupnim odnosima Republike Srpske i Srbije”, naglasio je Cicović, dodavši da je uloga Festivala i promocija svih turističkih potencijala Srpske i Srbije.

On je naveo da je festival „Licidersko srce” za Predstavništvo Srpske u Srbiji od posebnog značaja i da se zato svake godine trude da bude što kvalitetniji.

Član organizacionog odbora Festivala Vlastimir Veljković rekao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treći put pokrovitelj manifestacije.

Do sada je na ovom festivalu, koji je prvi put organizovan 2009. godine, učestvovalo oko 8.500 djece iz 40 zemalja Evrope, Azije, te Sjeverne i Južne Amerike

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor: SRNA

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2799
Broj pregleda članka : 3962062
Imamo 63 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

14.11.2019.god.
Кonferencija za medije Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...
 
12.11.2019.god.
Treće „Veče Jahorine“ u Beogradu
Opširnije...

Prethodni događaji

14.11.2019.god.
U Beogradu održano treće „Veče Jahorine“
Opširnije...
 
12.11.2019.god.
U subotu u Banjaluci počinje „Кestenburg"
Opširnije...
Преузмите Билтен