Početna Aktuelnosti Prethodni događaji „Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta i u Višegradu
El. pošta Štampa PDF
08.08.2019.god.
„Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta i u Višegradu

Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce” biće održan od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu - Andrićgradu, uz učešće oko 1.000 djece i mladih iz deset zemalja, najavili su u četvrtak, 8. avgusta, organizatori Festivala.

Konferencija za novinare povodom XI Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“

Na 11. Festivalu učestvovaće mladi iz Republike Srpske, Srbije, Indije, Gruzije, Moldavije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Tajvana i Bjelorusije.

Govore: Vladimir Živanović, Jovana Borovčanin,Mlađen Cicović, Ivan Stanisavljević, Miodrag Popović, Suzana Berić i Vlastimir Veljović

Stručni saradnik za odnose s javnošću u opštini Višegrad Jovana Borovčanin-Đurević istakla je da im predstavlja veliku čast i zadovoljstvo što su 17. avgusta domaćini Festivala.

„Što se tiče programa u Višegradu, u 13 sati biće organizovana folklorna radionica za učesnike, u 16.30 prijem u gradskoj kući, u 17.30 sati defile od Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra do Andrićgrada i u 18 sati počinje svečani program Festivala”, rekla je ona.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da se ta izuzetno značajna kulturna manifestacija održava u pograničnom dijelu Srbije i Republike Srpske.

On je rekao da tokom „Liciderskog srca” djeca od osam do 14 godina razmjenjuju znanja sa ostalim učesnicima Festivala.

„Ova manifestacija daje izuzetno značajan doprinos i ukupnim odnosima Republike Srpske i Srbije”, naglasio je Cicović, dodavši da je uloga Festivala i promocija svih turističkih potencijala Srpske i Srbije.

On je naveo da je festival „Licidersko srce” za Predstavništvo Srpske u Srbiji od posebnog značaja i da se zato svake godine trude da bude što kvalitetniji.

Član organizacionog odbora Festivala Vlastimir Veljković rekao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treći put pokrovitelj manifestacije.

Do sada je na ovom festivalu, koji je prvi put organizovan 2009. godine, učestvovalo oko 8.500 djece iz 40 zemalja Evrope, Azije, te Sjeverne i Južne Amerike

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor: SRNA

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2713
Broj pregleda članka : 3692486
Imamo 85 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.08.2019.god.
Sutra: Кočićev dan u Beogradu
Opširnije...
 
14.08.2019.god.
Sutra u Užicu svečano otvaranje manifestacije „Licidersko srce“, a u petak „Srce“ je u Republici Srpskoj, u Andrićgradu i Višegradu
Opširnije...

Prethodni događaji

18.08.2019.god.
Ministar Klokić na manifestaciji „Licidersko srce“: Djeca u svijet nose lijepe uspomene iz Republike Srpske
Opširnije...
 
16.08.2019.god.
Sinoć u Užicu svečano otvoreno 11. „Licidersko srce", festival sutra u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu
Opširnije...
Преузмите Билтен