Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Sinoć u Užicu svečano otvoreno 11. "Licidersko srce", festival sutra u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu
El. pošta Štampa PDF
16.08.2019.god.
Sinoć u Užicu svečano otvoreno 11. „Licidersko srce", festival sutra u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sinoć je u Užicu svečano otvoren 11. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“. Dobrodošlicu gostima i učesnicima festivala – 20 folklornih ansambala iz deset zemalja sa ukupno 1.000 učesnika – poželio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković, a te mlade predstavnike narodnih igara iz Belorusije, Gruzije, Indije, Moldavije, Njemačke, Republike Srpske, Srbije, Tajvana, Ukrajine i Češke pozdravio je i predstavnik ambasade Češke u Beogradu. Ispred Organizacionog odbora manifestacije, Ivana Cvetković je saopštila da je do sada na ovom festivalu, koji je prvi put organizovan 2009. godine, učestvovalo 8.500 djece iz 40 zemalja Evrope, Azije, Sjeverne i Južne Amerike.

Veliki broj zvanica na svečanom otvaranju 11. Liciderskog srca, tradicionalnog međunarodnog dječjeg festivala folklora, u Užicu

U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je i suorganizator ovog dječijeg festivala folklora, najvećeg u ovom dijelu svijeta, pozdravne riječi na svečanom otvaranju uputio je šef Predstavništva Mlađen Cicović:
- Svaki narod svojim igrama i pjesmama iskazuje svoje posebnosti, koje se na ovakvim susretima obogaćuju i čini ih još ljepšim i radosnijim i svi vidimo kako se iz godine u godinu sve pretvara u jedno veliko kolo radosti u stvaralaštvu. I srpska tradicija ima, od oblasti do oblasti, od grada do grada, svoje manje ili veće posebnosti i ova manifestacija je vrhunska prilika da se te naše posebnosti uslože i ovdje, u susretu sa djecom koja su iz svijeta donijela svoje igre, djeluju kao jedna jedinstvena igra sa obje strane rijeke Drine.

Ističući da ga raduje što je tako iz godine u godinu, pa i ove, Cicović je pozvao na festivalsko druženje u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu, sutra, 17. avgusta.

Svečani defile foklornih ansambala ulicama Užica

Svečnom otvaranju 11. „Liciderskog srca" prethodilo je otvaranje izložbe narodnih nošnji zemalja učesnica i svečani defile foklornih društava.

festivalskoj publici se predstavilo oko 1000 djece i mladih iz 10 zemalja svjeta

Sutra će u Višegradu i Andrićgradu festivalu „Licidersko srce“ prisustvovati ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji će zajedno sa učesnicima i organizatorima manifestacije, stići turističkim brodom kroz kanjon Drine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2880
Broj pregleda članka : 4358485
Imamo 71 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

27.02.2020.god.
U susret devetom Beogradskom Šopen festu
Opširnije...
 
27.02.2020.god.
Šesti prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice prvog Ustava Republike Srpske
Opširnije...

Prethodni događaji

28.02.2020.god.
Održana tribina „Republika Srpska u svjetlu novih činjenica o građanskom ratu u BiH“
Opširnije...
 
24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
Opširnije...
Преузмите Билтен