Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Ministar Klokić na manifestaciji „Licidersko srce“: Djeca u svijet nose lijepe uspomene iz Republike Srpske
El. pošta Štampa PDF
18.08.2019.god.
Ministar Klokić na manifestaciji „Licidersko srce“: Djeca u svijet nose lijepe uspomene iz Republike Srpske

Međunarodni festival folklora „Licidersko srce“, koji je okupio učesnike iz Njemačke, Češke, Ukrajine, Gruzije i Republike Srpske, juče je iz Srbije prešao u Republiku Srpsku pokazujući i po osmi put da su iskrena ljubav i dečja igra iznad svih granica.

Festivalu „Licidersko srce“ u Višegradu prisustvovali su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović

Festivalu u Republici Srpskoj prisustvovao je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je na otvaranju ovog dijela međunarodne manifestacije rekao da je veoma značajno da se Srpska, odnosno opština Višegrad, prezentuje kao turistička destinacija sa svim potencijalima koje ima.
– Ovaj festival se po osmi put održava u Višegradu, a podršku ovoj manifestaciji daje i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji – rekao je Klokić.

On je istakao da se sa ove manifestacije šalje poruka da djeca treba da se druže, šire poznanstva, razmjenjuju kontakte, budu ambasadori Srpske u svijetu i prenose lijepe uspomene iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je veliki značaj festivala za opštinu i čitavu Republiku Srpsku i regiju.
– Ova manifestacija promoviše ne samo kulturu, nego i turizam i turističke potencijale naše opštine – istakao je Đurević.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je ovaj festival u funkciji promocije odnosa Republike Srpske i Srbije i da je značajan za očuvanje nacionalnog identiteta, kulture, tradicije i običaja.
- Međunarodni festival dječijeg folklora „Licidersko srce“ širi ljubav među narodima i promoviše saradnju, kako danas tako i budućnosti.

Svečani defile učesnika međunarodnog festivala folklora ulicama Višegradadefile foklornih ansambala ulicama Užica

Festival u Republici Srpskoj, u Višegradu počeo je svečanim defileom ulicama Višegrada i prijemom učesnika u opštini Višegrad.

Predsjednik višegradskog Kulturno-umjetničkog društva „Kralj Petar Prvi ujedinitelj" Čedomir Guzina rekao je da su ansambli učestvovali i na radionici gdje su jedni drugima pokazali igre i pjesme iz gradova i zemalja iz kojih su došli.
- Svi ansambli koji učestvuju u današnjem programu biće u prilici da nauče igre iz zemalja koje učestvuju na Festivalu - istakao je Guzina.

Član organizacionog tima Festivala Mladen Stanić rekao je da su u Višegradu sklopljena čvrsta prijateljstva.

Program u Andrićgradu počeo je igračkom radionicom

Festival „Licidersko srce” trajaće do ponedjeljka, 19. avgusta, a održava se u Srbiji i Republici Srpskoj, u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu i Andrićgradu.

Organizator Festivala je Udruženje građana „Era”, a suorganizatori su grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2871
Broj pregleda članka : 4341402
Imamo 75 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.02.2020.god.
Ministar Кlokić posjetiće Međunarodni sajam turizma u Beogradu
Opširnije...
 
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
Opširnije...

Prethodni događaji

24.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
 
23.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен