Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Jahorinska gondola predstavljena u Novom Sadu
El. pošta Štampa PDF
17.10.2019.god.
Jahorinska gondola predstavljena u Novom Sadu

Gondola „Javor-Partizan“ – najnovija turistička ponuda olimpijske planine Jahorine, koja u jednom času može da preveze čak 2.700 skijaša do željenih staza, nakon promocije u Beogradu, predstavljena je i u Novom Sadu.

Na Trgu slobode u Novom Sadu, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, marketing menadžer Olimpijskog centra „Jahorina” Jelena Škrba i direktor Turističke organizacija grada Novog Sada Branislav Knežević predstavili medijima jahorinsku gondolu i zimsku turističku ponudu

Na centralnom novosadskom Trgu slobode, u četvrtak, 17. oktobra, marketing menadžer Olimpijskog centra „Jahorina“ Jelena Škrba i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović predstavili su medijima jahorinsku gondolu i zimsku turističku ponudu olimpijske ljepotice.

Marketing menadžer Olimpijskog centra „Jahorina” Jelena Škrba

Marketing menadžer Olimpijskog centra „Jahorina“ Jelena Škrba rekla je da Novi Sad nije slučajno izabran za promociju jahorinske gondole.

„Veliki broj Novosađana pohodi Jahorinu u vrijeme svake skijaške sezone i veoma mi je drago što će njima i svim drugim ljubiteljima planine ove sezone na raspolaganju biti i jahorinska gondola, najnovije čudo tehnike kada je riječ o prevozu skijaša i do atraktivnih staza i neponovljivih prirodnih ljepota olimpijske planine“, rekla je Škrba novinarima.

Škrba je pozvala Novosađane da dođu na Jahorinu 30. novembra, kada će gondola zvanično biti puštena u rad.

„Za sve koji tog dana dođu na Jahorinu pripremili smo koncert jedne velike balkanske dive. Mogu im obećati nezaboravno veče koje će pamtiti cijelog života“, rekla je Škrba.

Prema njenim riječima, zimska sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena 7. decembra.

„Sezonu će koncertom otvoriti legendarni rok muzičar Brajan Feri. Osim njegovog koncerta, na Jahorini će tog dana biti održana i jedna zanimljiva manifestacija“, najavila je Škrba.

Ona je navela da je gondola dužine 1.100 metara, kao i da ima 36 kabina, koje mogu da prime po 10 ljudi.

„U okviru gondole je i jedna VIP kabina – namijenjena onima koji žele da provedu romantične večeri na Ogorjelici, najvišem vrhu Jahorine“, rekla je Škrba.

Škrba se zahvalila Novosadskom sajmu, koji je Olimpijskom centru „Jahorina“ dodijelio prestižno priznanje za najbolji ski-centar u organizovanju manifestacija.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović

Šef Predstavništva Republike Srpske u Republici Srbiji Mlađen Cicović se zahvalio svim prisutnima što daju doprinos da Jahorina kao turistička destinacija Republike Srpske bude dostupna svima onima koji žele da provedu nezaboravan odmor na planinskom biseru Republike Srpske.

Mlađen Cicović je izjavio da Olimpijski centar „Jahorina“ predstavlja svoju novu zimsku ponude i u Beču.

„Olimpijsku planinu Jahorinu u sve većem broju pohode skijaši, ali i drugi turisti iz Slovenije, Hrvatske i drugih destinacija, koji su ranije bili okrenuti ka Austriji, Italiji i ostalim velikim evropskim ski-centrima“, rekao je Cicović novinarima.

On je dodao da su Vlada Republike Srpske i menadžment Olimpijskog centra „Jahorina“ učinili sve da Jahorini, ne samo bude vraćen olimpijski sjaj, već da ova planina danas mnogo jače sija nego 1984. godine u vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

„Sve je to postignuto zahvaljujući menadžmentu Olimpijskog centra „Jahorina“ koji je posvećen svom poslu i koji pomno prati svjetske turističke trendove“, rekao je Cicović, napominjući da je Vlada Republike Srpske investicijama koje realizuje na Jahorini iskazala pozitivno opredjeljenje i podršku prema Olimpijskom centru Jahorina".

On je najavio da će Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i dalje pružati punu podršku promotivnim i marketinškim nastupima Olimpijskom centru  „Jahorina“ u Srbiji.

„Najveći broj turista na Jahorinu stiže upravo iz Srbije. Zato se nismo nimalo slučajno odlučili da promotivne nastupe imamo u Beogradu i Novom Sadu. Svaka nova investicija i turistički sadržaj na olimpijskoj ljepotici biće i ubuduće promovisani u ta dva grada“, rekao je Cicović.

Promociji je prisustvovao je i direktor Turističke organizacije grada Novog Sada Branislav Knežević, a tim povodom izjavio je da Jahorina i Novi Sad imaju odličnu saradnju, ali da je u planu da se u narednom periodu ta saradnja konkretizuje i proširi.

Knežević je rekao novinarima da se ovaj grad uvijek rado odaziva promotivnim aktivnostima i projektima koji dolaze iz Republike Srpske, a posebno današnjem predstavljanju jahorinske gondole.

To je, prema njegovim riječima, motiv više Novosađanima da i ove godine u velikom broju posjete Jahorinu i osjete njene zimske čari.

Na Trgu slobode u Novom Sadu predstavljena jahorinska gondola „Javor–Partizan“

Promocija jahorinske gondole u Novom Sadu trajaće do utorka, 22. oktobra, a u tom periodu prolaznicima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje.

Na Trgu slobode izložena je jedna kabina gondole u koju svi zainteresovani mogu da uđu i pomoću uređaja za virtuelnu realnost i aplikacije vide šta ih čeka na planini.

Tokom promocije biće organizovana i nagradna igra, a najsrećniji će osvojiti sedam dana skijanja na Jahorini.

Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na Jahorini, zahvaljujući kojem će biti eliminisane gužve u zimskoj sezoni i rasterećena centralna staza na planini, a gondola će raditi i u ekstremnim uslovima – pri velikim vjetrovima i magli.

Gondola, za čiju je izradu zadužena italijanska kompanija „Lajtner”, radiće i kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za njenu izgradnju i ideja vodilja kada je ova investicija planirana.

Organizatori promocija jahorinske gondole „Javor-Partizan“ u Beogradu i Novom Sadu su Olimpijski centar „Jahorina“ i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, a organizaciju promocije u Novom Sadu podržala je Turistička organizacija grada Novog Sada.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već nekoliko godina aktivno podržava Olimpijski centar „Jahorina“ na promociji turističke ponude ove planine, kako u zimskoj, tako i u ljetnoj sezoni, kao i na predstavljanju projekata koji su realizovani i planirani da budu realizovani u funkciji obogaćivanja turističke ponude olimpijske Jahorine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3057
Broj pregleda članka : 6303966
Imamo 152 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.12.2020.god.
Poznati dobitnici književne nagrade „Izvor“ - za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju
Opširnije...
 
16.12.2020.god.
Otvaranje izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

25.12.2020.god.
Laureatima uručene književne nagrade „Izvor“
Opširnije...
 
21.12.2020.god.
Završen 2. Kongres privrednika srpskih krajeva
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму