Početna Aktuelnosti Prethodni događaji U Beogradu održano treće „Veče Jahorine“
El. pošta Štampa PDF
14.11.2019.god.
U Beogradu održano treće „Veče Jahorine“

U Beogradu je u srijedu, 13. novembra održano tradicionalno, treće po redu, „Veče Jahorine“, na kojem su predstavljeni rezultati Olimpijskog centra „Jahorina“ u protekloj sezoni i planovi za predstojeću zimsku sezonu.

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina

Goste „Večeri Jahorine“ pozdravio je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek, koji je zahvalio institucijama i svim ljudima koji su doprinijeli da Jahorina bilježi odlične rezultate, naročito u Srbiji.

„Veliko hvala predstavnicima Republike Srpske u Srbiji, svim medijima na korektnom i afirmativnom izveštavanju sa Jahorine, kao i svim prijateljima zahvaljujući kojima smo postigli veliki uspjeh“, dodao je Elek.

Veče Jahorine u Beogradu - generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić

Generalni direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić rekao je na otvaranju da Jahorina ove godine očekuje još uspješniju zimsku sezonu, nakon prethodne koja je bila najuspješnija do tada, ali i ljetne koja je za 900 odsto premašila prethodne.

„Došli smo da prezentujemo šta smo to radili godinu dana, sve projekte koje smo pripremili za ovu zimsku sezonu, da kažemo šta je sve spremno – mnogo je infrastrukturnih projekata izgrađeno ovog ljeta, počevši od gondole, novog ski-lifta, staza, novih sistema za osnježavanje i jezera, novog sistema ski-data, kapija, jednostavno potpuno novo lice Jahorine“, rekao je Ljevnaić.

On je dodao da su od ove godine prvi put uvedene direktne autobuske linije iz Srbije zbog interesovanja skijaša iz Novog Sada i Beograda, te da su napravljeni paketi sa „Er Srbijom“, kao i agencijama Ski-bus i Ski-pan Slovenije za velike ski-openinge.

„Došli smo da sve to prezentujemo i da, naravno, zahvalimo svima, počevši od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je sigurno najzaslužniji, potom Vlade Republike Srpske, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, svih zaposlenih u Olimpijskom centru „Jahorina“, koji su radili svakodnevno prekovremeno i svakog vikenda i u ovom veoma kratkom roku stigli da to sve postignemo i realizujemo sve te projekte“, rekao je Ljevnaić.

On je najavio velike koncerte Saše Matića za 30. novembar, Brajana Ferija za 7. decembar, Đorđa Davida za 13. decembar, Ace Lukasa za 28. decembar i brojne druge, kao i mnogo promotivnih perioda i popusta.

Ljevnaić je istakao da se očekuje da ove godine gosti iz Kine dođu u još većem broju, napominjući da je Kina dobila organizaciju Olimpijskih igara 2022. godine, za koje moraju da se pripreme.

„Imamo međunarodni aerodrom, imamo najbolji odnos cijena - kvalitet, a za Republiku Srpsku im ne treba viza. Jednostavno, najkonkurentiji smo i mislim da su uglavnom zbog kvaliteta došli kod nas“, rekao je Ljevnaić.

Šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović na „Večeri Jahorine” u Beogradu

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović pozdravio je zvanice u ime predsjednice Republike Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH ističući da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je Predstavništvo, radeći na promociji Olimpijskog centra „Jahorina“ postalo dio projekta Vlade Republike Srpske kojim ona, uz bezrezervnu podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Jahorini vraća stari sjaj.

„Odmah na početku moram da kažem da je nama u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji zadovoljstvo, a i čast što smo radeći na promociji naše olimpijske ljepotice postali dio projekta Vlade Republike Srpske, projekta koji je od samog početka imao bezrezervnu podršku predsjednika Dodika, projekta kojim se vraća olimpijski sjaj Jahorini“, istakao je Cicović.


On je naveo da Jahorina svim skijašima garantuje 120 dana skijanja i da se na taj način svrstala u red evropskih i svjetskih skijaških centara.

„Ulaganjem u infrastrukturu, uključujući i sistem osnježavanja, Olimpijski centar ’Jahorina’ prvi put u svojoj istoriji ima zagarantovanu skijašku sezonu u trajanju od 120 dana, čime su konačno stvoreni uslovi da se ova destinacija opet nađe na mapi vodećih evropskih i svjetskih skijališta“, rekao je Cicović.

Cicović je posebno naglasio da, prateći svjetske trendove u poslovanju i stalno upotpunjavajući, kako zimsku, tako i ljetnu turističku ponudu raznim sadržajima, OC „Jahorina“ ne samo da postepeno vraća stari sjaj ovoj planini nego čini i više od toga.

„Rukovodstvo i menadžment Olimpijskog centra Jahorine prateći svjetske turističke trendove vraća dio po dio slave koju je Jahorina imala za vrijeme Olimpijskih igara 1984. godine. Olimpijski centar Jahorina sada sija još sjajnije nego daleke 1984. godine jer postaje i atraktivna ljetna turistička destinacija. Olimpijski centar Jahorina permanentno upotpunjava svoju ponudu različitim sadržajima, izdvojio bih adrenalinsku atrakciju bob na šinama koji je ujedno jedinstven i najduži u jugostočnoj Evropi“, rekao je Cicović.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je istakao da se daljim radom na infrastrukturnom povezivanju Olimpijskog centra sa Istočnim Sarajevom i Palama daje veliki doprinos i razvoju Republike Srpske.

„U budućnosti su planirani različiti infrastrukturni projekti, među kojima je i povezivanja Istočnog Sarajeva i Pala sa Jahorinom, što će sve sigurno dati puni doprinos ekonomskom razvoju kako Pala i Istočnog Sarajeva tako i Republike Srpske“, rekao je Cicović.

Na kraju svog obraćanja šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović je pozvao prisutne da sa porodicama i prijateljima provedu odmor na Jahorini.

„Jahorina je planina za sve i pogađa svačiji ukus, svojom bogatom ponudom posjetiocima nesebično nudi vrhunsko skijanje, gostoprimstvo, razonodu i odmor“, istakao je Cicović.

Održano „Veče Jahorine” u Beogradu na kojem su predstavljeni rezultati Olimpijskog centra u protekloj sezoni i planovi za predstojeću sezonu

Ovoj, već tradicionalnoj svečanosti, koju organizuje Olimpijski centara „Jahorina“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije – spoljnih poslova Ivica Dačić, zaštite životne sredine Goran Trivan i rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, te brojne zvanice iz javnog života Republike Srpske i Srbije.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već nekoliko godina aktivno podržava Olimpijski centar „Jahorina“ na promociji turističke ponude ove planine, kako u zimskoj, tako i u ljetnoj sezoni, kao i na predstavljanju projekata koji su realizovani i planirani da budu realizovani u funkciji obogaćivanja turističke ponude olimpijske Jahorine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2984
Broj pregleda članka : 4843304
Imamo 78 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...
 
16.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu
Opširnije...

Prethodni događaji

30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
 
20.06.2020.god.
20. Zavičajni zbor u Bukovcu: U nasleđe mladima
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму