Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici
El. pošta Štampa PDF
09.01.2020.god.
Dan Republike Srpske proslavljen danas i u Subotici

Zavičajna zajednica Republika Srpska u Subotici proslavila je danas Dan Republike Srpske 9. januar i svoju krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana. Proslavi Dana Republike i slavi Zavičajne zajednice u Subotici prisustvovalo je preko 120 gostiju: sveštenici SPC, generali VRS, predstavnici 12 zavičajnih udruženja iz Severnobačkog okruga, predstavnici Društva srpsko-ruskog prijateljstva, i članovi Zavičajne zajednice.

Lomljenjem slavskog kolača u Subotici je proslavljen Dan Republike Srpske

Prisutne je pozdravio predsjednik Zavičajne zajednice Republika Srpska Milorad Ćopić koji je rekao:

- Sa ponosom slavimo ovaj dan kad je prije 28 godina stvorena Republika Srpska. Ponosam sam i što naša Zajednica slavi sv. arhiđakona Stefana, kao što ga slavi naša Republika Srpska. Ovo nije vrijeme naklonjeno Srbima, ugroženi su Srpska pravoslavna crkva i naš narod u Crnoj Gori, vrše se konstantni pritisci na Republiku Srpsku, ali i mi smo danas pokazali jedinstvo, slogu i ljubav prema našoj Republici Srpskoj i svemu srpskom.

Zavičajna zajednica Republike Srpske u Subotici proslavila je danas Dan Republike Srpske i svoju krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana

U Subotici živi više od 10.000 stanovnika koji vode porijeklo sa područja Republike Srpske i BiH. Svi punim srcem dajemo podršku i našoj Srpskoj, i našem narodu u Crnoj Gori. Među našim gostima danas smo imali sveštenike SPC, generala Milana Čeleketića, predstavnike zavičajnih udruženja sa Banije, Like, Kordune, Dalmacije i cijele Republike Srpske... Poslije lomljenja slavskog kolača, sveštenik je bio Ilija Anđelić, oko 120 gostiju zabavljao je Krajiški bend na čelu sa Žiletom i Svetom – rekao je Milorad Ćopić predsjednik Zavičajne zajednice Republika Srpska u Subotici i dodao: - Ponosni smo i na saradnju sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i gospodinom Mlađenom Cicovićem.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2871
Broj pregleda članka : 4344758
Imamo 71 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

21.02.2020.god.
Ministar Кlokić posjetiće Međunarodni sajam turizma u Beogradu
Opširnije...
 
21.02.2020.god.
Sajam zavičaja u Novom Sadu u subotu 22. februara
Opširnije...

Prethodni događaji

24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
Opširnije...
 
23.02.2020.god.
Održan drugi Sajam zavičaja u Novom Sadu
Opširnije...
Преузмите Билтен