Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma
El. pošta Štampa PDF
24.02.2020.god.
Кlokić i Cicović obišli izlagače: predstavljanje Srpske na sajmu u Beogradu doprinosi razvoju turizma

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Zlatan Кlokić, juče je sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicovićem, obišao izlagače iz Republike Srpske na 42. Međunarodnom sajmu turizma i 11. Sajmu vina „Beovajn“ u Beogradu. Juče je ujedno bio i poslednji dan Sajma, na kome se Republika Srpska, kao i prethodnih godina, uspješno predstavila u organizaciji Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske, Zlatan Кlokić, sa šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicovićem posjetio štand Srpske

Ministar Кlokić izjavio je da predstavljanje Srpske na manifestacijama poput Međunarodnog sajma turizma u Beogradu doprinosi razvoju turizma i porastu broja noćenja u Srpskoj, usljed čega turizam kao grana bilježi sve bolje rezultate. Кlokić je istakao da mu je zadovoljstvo što Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu daje podršku Turističkoj organizaciji Republike Srpske (TORS) i turističkim organizacijama gradova, navodeći da mu je drago što je obišao i TO grada Trebinja, TO Jahorina Istočno Sarajevo i TO Foča, kao i vinare koji su se na sajmu vina predstavili u najboljem svjetlu.

Obraćajući se okupljenim novinarima, šef Predstavništva, Mlađen Cicović, izjavio je da Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već duži niz godina, zajedno sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, nastoji da na najbolji način predstavi turstičku privredu Republike Srpske, prije svega na zajedničkom štandu, ali i da poslednjih par godina pruža podršku TO Jahorina Istočno Sarajevo i TO Trebinje, koji se predstavljaju na zasebnim štandovima. „Predstavništvo Republike Srpske nastoji da objedini sve one koji učestvuju na ovoj značajnoj turističkoj manifestaciji i da im na najbolji mogući način omogući da predstave sve ono što je turistički proizvod tih destinacija“, istakao je Cicović.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske, Zlatan Кlokić, sa šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicovićem, obilazi izlagače iz Srpske

Cicović je ocjenio da je Srpska ove godine napravila značajan korak na Sajmu, a da su iskustva individualnog uspješnog predstavljanja turističkih organizacija Trebinja i Istočnog Sarajeva dali smjernice da se ubuduće promijeni koncept nastupa Srpske na ovoj manifestaciji. „Plan je da poseban akcenat damo na najznačajnije turističke destinacije. Iskustvo sa TO „Trebinje“ i TO „Jahorina“ pokazalo je da treba da promjenimo koncept, da imamo zajednički štand TORS, ali da u prvi plan istaknemo najznačajnije destinacije u Republici Srpskoj“, rekao je Cicović.

On je napomenuo i da Predstavništvo samo organizuje predstavljanje vinara i vinogradara Republike Srpske na Sajmu vina. „Ove godine se deset vinarija predstavilo na zajedničkom štandu i Destileriji „Epoha“ iz Lopara smo pripremili zaseban štand, čime smo zaokružili najbolji nastup vinara, vinogradara i proizvođača alkoholnih pića do sada na Sajmu vina“

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske, Zlatan Кlokić, sa šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicovićem, na štandu TO Jahorina

Direktor TO „Jahorina“ iz Istočnog Sarajeva, Igor Tošić, rekao je da je samostalan nastup ove organizacije na Sajmu turizma rezultirao izuzetnom posjećenošću, te da očekuje da će trend posjete turista iz Srbije, koji su i inače najbrojniji gosti na Jahorini, nastaviti da raste.

Direktor TO Trebinja, Marko Radić, naglasio je da, iako je Trebinje omiljena destinacija turista iz Srbije, ovaj grad mora konstantno da radi na promociji. On je istakao da im podršku daju institucije Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske, Zlatan Кlokić, sa šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicovićem i saradnicima iz Predstavništva, na štandu TO Foča

Na ovogodišnjem 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao jednoj od najznačajnijih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Evrope, učestvovalo je više od 700 domaćih i inostranih izlagača iz preko četrdeset zemalja svijeta. Na zajedničkom štandu Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske, tokom četiri sajamska dana, uspješno su se predstavili: TO Višegrad sa banjom Vilina vlas, Srebrenica, Banja Luka, Drinići, Nevesinje, Bijeljina sa banjom Dvorovi, Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Кozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši, Teslić, Zvornik i „ZTR Grafikus" Zvornik, Etno selo „Stanišići", Vinarija „Vukoje" Trebinje, ZTC „Banja Vrućica", „Boksit" ad Milići, „Ljekobilje" Ljubinje, Rasadnik „Nešković" Bratunac, hotel i destilerija „Monogram" i Turistička agencija „Asamo tour" Trebinje.

Na zasebnim štandovima, svoju bogatu turističku ponudu uspješno su predstavili i Turistička organizacija Jahorina Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Trebinje i Turistička organizacija Foča.

Na 11. Sajmu vina „Beovajn“ 2020, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, uspješno se predstavilo 11 vinara i vinogradara Srpske: Podrum Vukoje, Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum Anđelić, Vinarija Jungić, Vinski podrum Sekulović, Vinarija Banjac, Podrum vina Runjevac, Vinski podrum Aćimović, Vinarija Đelmo i Vinarija Pajić, a Destilerija Epoha iz Lopara imala je svoj štand – u stalnoj komunikaciji sa svima ostalima.

Кao i prethodnih godina, vinari Srpske osvojili su vrijedne nagrade, što je i najbolja potvrda visokog kvaliteta vina iz Republike Srpske. Ovogodišnji dobitnici nagrada „Beowine Challange Cup 2020“ su: Vinarija Jungić iz Čelinaca, Vinarija Pajić iz Brčkog, Podrum Aćimović iz Trebinja i Vinarija Banjac iz Кozarske Dubice. Tokom svih dana trajanja sajma, među posjetiocima je vladalo veliko interesovanje za štand vinara Srpske, a pored nagrađenih vina, kao i svake godine do sada, veoma tražena su bila i vina Podruma Vukoje iz Trebinja i vina Podruma manastira Tvrdoš.

Predstavljanje vinarije Vukoje

Vlasnik Vinarije Vukoje, Radovan Vukoje, rekao da mu je posebno zadovoljstvo što su pojetioci sajma imali mogućnost da degustiraju njihova najbolje ocijenjena vina, poput „Žilavke“, koja su osvojila brojne značajne nagrade, kao i da su se ove godine na sajmu susreli sa klijentima sa kojima su već ostvarili uspješnu saradnju, ali i da su na ovogodišnjem sajmu stekli nove klijente. On je naveo da je najveći uspjeh ovogodišnjeg Sajma vina to što imamo sve više izlagača iz Republike Srpske. „Najbolji način za promovisanje vinara Srpske je upravo na zajedničkom štandu, jer samo tako, udruženi, možemo napraviti našu vinsku regiju jačom, a to nam je omogućilo Predstavništvo Republike Srpske“ istakao je Vukoje.

Predstavljanje vinarije Tvrdoš

„Drago nam je što smo i ove godine uzeli učešće na Sajmu vina, zajedno sa ostalim vinarima Republike Srpske. Predstavili smo se sa našim najboljim vinima, od kojih izdvajamo naše brendove Vranac i Žilavku, napravljene od istoimenih autohtonih heracegovačkih sorti. Utisci posetilaca sajma za naša vina su sjajni i dobili smo puno pozitivnih komentara. Zahvaljujemo još jednom Vladi Republike Srpske i našem Predstavništvu u Srbiji što nam je omogućilo ovaj značajan nastup“, izjavio je Tihomir Кuduz, direktor Podruma manastira Tvrdoš.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2912
Broj pregleda članka : 4489563
Imamo 75 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

11.03.2020.god.
Svečano otvaranje izložbe „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
10.03.2020.god.
Кonferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...

Prethodni događaji

13.03.2020.god.
Otvorena izložba „Stigla korpusna“ u Domu Vojske Srbije
Opširnije...
 
12.03.2020.god.
Održana konferencija za medije povodom izložbe „Stigla korpusna“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму