Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Studenti iz Banjaluke posjetili Predstavništvo RS u Srbiji
El. pošta Štampa PDF
13.05.2012.god.
Studenti iz Banjaluke posjetili Predstavništvo RS u Srbiji

Dvadeset studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci u petak, 11. maja, posjetilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. U okviru jednodnevnog studijskog boravka u Beogradu, banjalučki studenti posjetili su i Institut za međunarodnu politiku i privredu, Odjeljenje za međunarodne odnose beogradskog Fakulteta političkih nauka, kao i Diplomatsku akademiju „Koča Popović“ koja djeluje pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Studenti FPN iz Banjaluke u posjeti Predstavništvu RS u Beogradu

U razgovoru sa direktorom Predstavništva Republike Srpske, g. Mlađenom Cicovićem, banjalučki studenti su pokazali interesovanje za rad i ulogu Predstavništva danas ali i za njegov istorijat. Direktor Cicović ih je upoznao sa dvodecenijskom evolucijom ove institucije – od Ekonomskog biroa RS otvorenog tokom rata koji je služio kao punkt za organizovanje pomoći narodu s lijeve strane Drine, preko institucije koja je u poslijeratnom periodu pružala pomoć u rješavanju statusnih, boračkih, invalidskih, izbjegličkih i sličnih problema, do uloge koju danas ima kao institucija koja na kontinuiran način radi na unapređenju ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje Srbije i Republike Srpske.

- Najvažnija uloga Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je predstavljanje naših prirodnih, ekonomskih, kulturnih i privrednih potencijala, a time i lobiranje u korist Srpske - rekao je g. Cicović i naglasio da takav rad Predstavništva ne umanjuje, niti je u bilo kakvoj koliziji sa radom Ambasade BiH u Srbiji.

Banjalučke studente politikologije, buduće diplomate Srpske i BiH, direktor Cicović je podsjetio da Republika Srpska, osim u Beogradu, ima predstavništva i u Moskvi, Beču, Štutgartu, Briselu i Tel Avivu.

- Zadatak Predstavništva je da razvija i unapređuje međuinstitucionalnu saradnju Srbije i Republike Srpske i da se sve odvija u skladu sa sporazumom o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske, ali pri tom nikad ne smijemo zaboraviti da je Republika Srpska uvijek imala podršku Srbije, bez obzira na političku opciju koja je na vlasti – rekao je na kraju direktor Cicović.

Asistent Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci mr Matej Savić i studenti otišli su zadovoljni iz Predstavništva svoje Republike Srpske, iz Beograda i iz Srbije i sigurno je da će ubrzo poželjeti da ponovo dođu.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246157
Imamo 118 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму