Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Kosci iz Republike Srpske i Srbije na kosidbi u Bačkom Dobrom Polju
El. pošta Štampa PDF
13.06.2020.god.
Kosci iz Republike Srpske i Srbije na kosidbi u Bačkom Dobrom Polju

U Bačkom Dobrom Polju, održana 11. Vojvođanska kosidba

Danas je u 12 sati u Bačkom Dobrom Polju otvorena manifestacija „Vojvođanska kosidba", koja okuplja kosce iz Srbije, Republike Srpske i regiona, a održava se u organizaciji udruženja „Vojvođanska kosidba“ i Turističke organizacije Vrbas, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Manifestaciji su prisustvovali Duško Ćutilo, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Milan Glušac, predsjednik opštine Vrbas i Borislav Maksimović, saradnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Borislav Maksimović, saradnik za kulturu u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji prisustvovao 11. Vojvođanskoj kosidbi

Organizator manifestacije i predsjednik Udruženja, Cvijeta Knežević, rekla je da je cilj Udruženja da sačuva stare običaje i podsjeti mlade kako su stari nekada živjeli i radili.

„Drago mi je da vidim da ima djece koja se interesuju za kosidbu, pošto odrđeni broj izvrsnih kosaca zbog godina koje su ih sustigle ne mogu više da učestvuju u takmičenju. Mislim da će vještina košenja da se očuva upravo preko djece. Oni su naša budućnost", istakla je Kneževićeva.

Ona je navela da je upravo organizovanjem ove manifestacije uspjela da poveže Vrbas sa Kotor Varošom u Republici Srpskoj, na što je posebno ponosna jer i sama potiče iz tog kraja.

Đuro Kerkez iz Novog Sada, osvojio je titulu najboljeg kosca na 11. Vojvođanskoj kosidbi

Titula najboljeg kosca na 11. „Vojvođanskoj kosidbi", pripala je Đuri Kerkezu iz Novog Sada, koji je vještinu košenja, koja ga je učinila najboljim među 20 konkurenata, donio iz zavičaja - Bosanskog Petrovca.

Kulturno-umjetnički program

U zabavnom dijelu programa nastupili su kulturno-umjetnička društva „Šove“ Ravno Selo, „Sava Vukosavljev“ Zmajevo i „Vrelo“ Kucura, pjevačka grupa „Vrbas“, pjesnikinja Ranka Srdić i narodni guslar Veselin Vuković.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2992
Broj pregleda članka : 4952805
Imamo 75 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму