Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Krajiške igre, pjesme i običaji - BUSIJE 2020
El. pošta Štampa PDF
13.06.2020.god.
Krajiške igre, pjesme i običaji - BUSIJE 2020

Kulturno – umjetnička manifestacija - Krajiške igre, pjesme i običaji - BUSIJE 2020

Danas je u zemunskom naselju Busije, održana kulturno – umjetnička manifestacija „Krajiške igre, pjesme i običaji - BUSIJE 2020“, koju organizuje „Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji“, uz podršku opštine Zemun, Srpske pravoslavne crkve i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Ova manifestacija se tradicionalno održava već 11 godina za redom, povodom Svjetskog dana izbjeglica i predstavlja smotru krajiške kulture, običaja, muzike, narodnih i sportskih igara.

Vijence svim poginulim Srbima su položili predsjednik opštine Zemun, Dejan Matić i zamjenik predsjednika, Damir Kovačević

U crkvi Svetog Ćirila i Metodija u Busijama, danas je služena liturgija uz odavanje pomena svim poginulim Srbima, a nakon toga su položeni vijenci na spomen česmu u porti crkve. U ime gradske opštine Zemun vijence su položili predsjednik, Dejan Matić i zamjenik predsjednika, Damir Kovačević, kao i predstavnici organizacije „Koordinacija udruženja izbjeglih i raseljenih u Republici Srbiji“ i porodice poginulih.

Predsjednik opštine Zemun, Dejan Matić otvorio je BUSIJE 2020

Manifestaciju je otvorio predsjednik opštine Zemun, Dejan Matić, simboličkim otkosom trave, uz slogan „Neka najbolji pobijedi".

Prije početka takmičenja, kosac Željko Bursać je simboličnim kucanjem metalnim čekićem o kosu 25 puta, podsjetio na 25 godina od progona Srba iz Republike Srpske Krajine.

Pobjednik takmičenja u kosidbi Zoran Rakita, a drugo mjesto zauzeo Đuro Kerkez

Pobjednik takmičenja u kosidbi je Zoran Rakita, dok je drugo mjesto zauzeo Đuro Kerkez. U kategoriji omladinaca prvo mjesto je osvojio Miloš Škorić, a druga pozicija je pripala Stefanu Kerkezu. Titulu najstarijeg kosca ponio je Slobodan Prtina.

Nastup kulturno-umjetničkog društava

U programu su nastupila kulturno-umjetnička društava „Slavonija u srcu“, „Tesla – Beograd" „Ćiro i lička kaldrma“, „Zora Kragujevac“, kao i muške pjevačke grupe „Banija“ i „Kordun“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2992
Broj pregleda članka : 4953008
Imamo 96 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму