Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
El. pošta Štampa PDF
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula

NJ.K.V. Prestolonasljednik Aleksandar svake godine tradicionalno nagrađuje više od 600 najboljih srednjoškolaca iz Srbije i Republike Srpske. Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira najboljeg maturanta, kojem Fondacija za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra na prijemu u Belom dvoru dodjeljuje pohvalnicu i prigodan poklon u znak priznanja za njegove izuzetne rezultate u školi. Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji svake godine organizuje dolazak najboljih maturanata srednjih škola iz Republike Srpske i njihov boravak u Beogradu.

NJ.K.V. Prestolonasljednik Aleksandar i princeza Katarina, ministar prosvjete i kulture R. Srpske Natalija Trivić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije Mladen Šarčević

Virus korona je promjenio sve, pa i ovu lijepu svečanost. Ove godine, 30. juna, ceremonija obraćanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladena Šarčevića i ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić, kao i najbolje atletičarke Srbije Ivane Španović, organizovana su putem internet mreža i sajtova Fondacije NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra, ministarstava i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a pohvalnice i pokloni poslati učenicima na adrese njihovih škola u Srbiji gdje će im i biti uručeni.

Pisma zahvalnosti najboljih srednjoškolaca iz Republike Srpske

Da pohvalnice Fondacija NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra stignu najboljim maturantima u Republici Srpskoj pobrinulo se Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, koje je i pisma zahvalnosti najboljih srednjoškolaca iz Republike Srpske proslijedilo u Beli dvor.

Od više pisama i zahvalnica izabrali smo nekoliko.

Iz Mašinske škole u Prijedoru javile su se učenica Žana Glušac i direktor škole Dijana Šobot koje su, uz iskrenu zahvalnost Fondaciji za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra, izrazile nadu ida će gest Prestolonasljednika Aleksandra motivisati i druge učenike da postižu odlične rezultate u svom obrazovanju.

Iz prnjavorske gimnazije stigla je zahvalnica učenice generacije Jovane Moravac i direktora škole Ljubinke Stanić, koja je zahvalnici dodala i posebno uvjerenje da nagrađivanje i učenika iz Republike Srpske „daje do znanja nama da smo dio istog naroda, te da je posebno važno da to znaju mlade generacije, koje u budućnosti treba da njeguju zajedništvo naroda Republike Srpske i Republike Srbije.

Učenik Strahinja Samardžija iz banjalučke gimnazije se zahvaljuje i kaže: „Ukazana mi je velika čast i potvrda da se moj trud isplatio. Ovo je još jedan podsticaj za nastavak vrijednog rada na sticanju znanja. Potrudiću se da ostanem dostojan mjesta u izabranom društvu dobitnika ove nagrade“.

Milica Puhalo iz bijeljinske gimnazije u zahvalnici Fondaciji za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra ističe da je „velika čast biti među nagrađenim učenicima kao đak generacije“, a njen sugrađanin Vladan Đokić, učenik generacije u Tehničkoj školi: „Ova nagrada dolazi kao kruna uspjeha moga truda i zalaganja u učenju i radu, i predstavljanju svoje škole i svog naroda u najboljem svjetlu“.

Beli dvor

Saopštenje Fondacije za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra i obraćanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladena Šarčevića i ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić, kao i najbolje atletičarke Srbije Ivane Španović, možete vidjeti... OVDJE

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3057
Broj pregleda članka : 6304192
Imamo 152 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.12.2020.god.
Poznati dobitnici književne nagrade „Izvor“ - za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju
Opširnije...
 
16.12.2020.god.
Otvaranje izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

25.12.2020.god.
Laureatima uručene književne nagrade „Izvor“
Opširnije...
 
21.12.2020.god.
Završen 2. Kongres privrednika srpskih krajeva
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму