Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Potpisan ugovor o saradnji Kulturnog centra i „Putujućeg glumca"
El. pošta Štampa PDF
12.02.2021.god.
Potpisan ugovor o saradnji Kulturnog centra i „Putujućeg glumca"

Šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović primio goste Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Udruženja „Putujući glumac“ iz Beograda

U Beogradu je juče, u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, potpisan ugovor o pozorišnoj saradnji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i beogradskog Udruženja „Putujući glumac“.

Cilj saradnje je realizacija pozorišne predstave „Sedmi dan", po tekstu književnika iz Istočnog Sarajeva Gorana Vračara, koja je nastala po njegovom istoimenom romanu.

U predstavi igraju Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, dok će Goran Sultanović imati nasnimljeni monolog.

Ugovor  potpisuje Mladen Janković, direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Jelica Kovačević ispred Udruženja „Putujući glumac“

Potpisnici ugovora su direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković i glumica Jelica Kovačević ispred Udruženja „Putujući glumac".

Janković je rekao da je ovo prvo zvanično potpisivanje ugovora o pozorišnoj produkciji Kulturnog centra Istočno Sarajevo i „Putujućeg glumca", te zahvalio Predstvništvu Republike Srpske i gradu Istočnom Sarajevu na podršci.

- Radi se o prvoj profesionalno pozorišnoj sceni koju pripremamo u našoj produkciji... Do sada smo imali uspješnu sradnju sa umjetnicima iz Srbije, mnogi su učestvovali u programima, ali ovo je vrlo značajan projekat, jer zajednički učestvuju umjetnici iz Srpske i Beograda - rekao je Janković.

Kovačevićeva je rekla da i ova saradnja predstavlja kulturološki doprinos saradnji Srbije i Republike Srpske, te da je velika čast učestvovati u realizaciji projekta s kolegama iz Istočnog Sarajeva.

Predstavnici Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Udruženja „Putujući glumac“ iz Beograda sa Šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem

U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je kao domaćin potpisivanja ugovora o pozorišnoj saradnji istočnosarajevskog Centra i Udruženja „Putujući glumac“, tehnički i organizaociono pomoglo saradnju Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta u Beogradu, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović je naglasio značaj kulturne saradnje između Srpske i Srbije.

- Ovo je još jedna aktivnost koja doprinosi svemu što radimo na podsticanju i jačanju saradnje između Srpske i Srbije, posebno saradnje koja se odnosi na kulturu i svega što je u funkciji očuvanja našeg nacionalog identiteta, kulture i tradicije - dodao je Ciciović i izrazio zadovoljstvo što je riječ o predstavi po tekstu Vračara, sa kojim Predstavništvo ima odličnu saradnju.

Saradnici na predstavi su Ninoslav Ademović zadužen za muziku, Dragica Laušević za kostimografiju, Dragana Sudžuk i Jana Milenković za koreografiju, i Borko Močević za scenografiju.

Premijera predstave je zakazana za 15. mart 2021. godine u Istočnom Sarajevu, a nakon toga slijede premijere u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Narodnom pozorištu u Banjaluci.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9163825
Imamo 154 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму