Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Izlagači iz Srpske na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu
El. pošta Štampa PDF
18.09.2021.god.
Izlagači iz Srpske na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu

 Republika Srpska na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, najveća smotra agrara u Srbiji i regionu, koja je okupila izlagače iz 17 evropskih zemalja, koje će na sajmu predstaviti najbolje iz agrara i prehrambene industrije i koja će trajati do 24. septembra.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na ceremoniji otvaranja u Masters centru Novodsadskog sajma da očekuje da se firme iz Srpske sa ove manifestacije vrate sa novim iskustvima i poslovima, da dovedu veće i bolje investicije u interesu svih građana Srpske.

Sajam je otvorila ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, koja je istakla da je na izložbi stoke predstavljen najbolji genetski fond Srbije.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske predstaviće se 13 firmi iz Srpske, dok će posredstvom kataloga biti predstavljeno više od 50 kompanija.

 Radovan Višković, predsjednik Vlade R. Srpske i Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine na okruglom stolu posvećenom unapređenju privrednih odnosa Vojvodine i R. Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, danas je u Novom Sadu učestvovao i na okruglom stolu, posvećenom unapređenju privrednih odnosa Vojvodine i Republike Srpske.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske otvorena za nove investicije, te da je spremna da kreira i posebne uslove za privrednike koji bi otvarali svoje pogone u industrijskim zonama u Podrinju, na potezu od Bijeljine do Bratunca.

- Inicijativa, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo još prije izbijanja pandemije virusa korona, podrazumijeva da se na području u zonama uz Drinu, na potezu od Bijeljine do Bratunca, otvore poslovne zone sa posebnim pogodnostima, kako bi se obezbjedio posao za ljude sa obje strane Drine – naglasio je predsjednik Vlade Radovan Višković, u obraćanju brojnim privrednicima koji su učestovali na ovom skupu.

Tokom ovog skupa, na kojem je učestvovao i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, istaknuto je da će se planu za izgradnju poslovnih zona u Podrinju uključiti i Vlada Vojvodine.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji, prisustvovao je svečanom otvaranju sajma, okruglom stolu i obišao i izlagače iz R. Srpske

Na okruglom stolu učestvovao je i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike u Srbiji, koji je prisustvovao svečanom otvaranju sajma i obišao i izlagače iz Republike Srpske.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3402
Broj pregleda članka : 12659821
Imamo 350 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

13.09.2022.god.
Sutra svečano zatvaranje manifestacije Dani Srpske u Srbiji 2022.
Opširnije...
 
12.09.2022.god.
Sutra u Nišu, Subotici i Novom Sadu „Dani Republike Srpske”
Opširnije...

Prethodni događaji

15.09.2022.god.
Svečano zatvorena manifestacija Dani Srpske u Srbiji
Opširnije...
 
15.09.2022.god.
Promovisan Rječnik srpskogа jezika za ijekavski izgovor
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму