Početna Aktuelnosti Prethodni događaji „Dani Srpske u Srbiji“ sa Trebinjem u Zrenjaninu
El. pošta Štampa PDF
26.09.2021.god.
„Dani Srpske u Srbiji“ sa Trebinjem u Zrenjaninu

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina primio Mlađena Cicovića, šefa Predstavništva R. Srpske u Srbiji i delegaciju Trebinja

U nedelju, 26. septembra, manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ bila je u Banatu; u Zrenjaninu, Sečnju i Kikindi.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji” u Zrenjaninu je počela prijemom u Gradskoj kući.

Mlađen Cicović šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja, Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika i Bojan Vučurević, načelnik odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo

Gradonačelnik Simo Salapura je srdačno dočekao Mlađena Cicovića, šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i delegaciju Trebinja u kojoj su, pored gradonačelnika Mirka Ćurića, bili i Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika i Bojan Vučurević, načelnik odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina sa saradnicima

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je rekao:
- Znamo koliko je duboko ukorenjena tradicija našeg prijateljstva sa Republikom Srpskom i sa našim bratskim gradovima: Trebinjem, Bijeljinom, Laktašima. Drago mi je da i danas, u sklopu ove manifestacije, možemo da razmenimo mišljenja, sagledamo planove za naredni period s jedne i druge strane. Posebno zadovoljstvo će biti da danas pogledam predstavu trebinjskog pozorišta.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji i Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja

Mlađen Cicović je zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na činjenici da je Zrenjanin svih devet godina, koliko se manifestacija organizuje, dao nesebičnu podršku.

- Ono što je posebno nama zadovoljstvo što ćemo iduće godine, slaveći trideset godina Republike Srpske, slaviti i deset godina ove manifestacije, što je za nas posebno važno, a i na privrednom forumu koji smo imali, predstavnici Vlade Srbije istakli su da je ovo jedna od značajnijih manifestacija koja je, prije svega, u funkciji onoga zbog čega mi i postojimo u Beogradu, a to je jačanje saradnje nas s one strane Drine, sa nama sa ove - kazao je Cicović i dodao da se „Dani Srpske u Srbiji” ove godine organizuju u jedanaest gradova u Srbiji, a novina u odnosu na prethodnu godinu i što će postati stalni dio manifestacije jeste program saradnje gradova i opština Republike Srpske i Srbije.

Srdačan prijem u Gradskoj kući u Zrenjaninu

- Ove godine pokrećemo nove inicijative, kao što smo to imali u Sečnju, gde imamo projekat bratimljena sa opštinom Drvar, a i da dobrim primerima iz dosadašnjeg perioda, kao što je ova saradnja Zrenjanina i Trebinja, pokažemo da nam je to put kojim u narednom periodu treba da idemo. Najvažnije je naše jedinstvo, da budemo zajedno, da budemo sabrani i da svi mi koji radimo ovaj posao budemo potpuno svesni činjenice da Republici Srpskoj nikada nije nedostajalo pomoći i saradnje iz Srbije - rekao je Cicović i ukazao da je jednako važno i očuvanje nacionalnog identiteta.

Kada je u pitanju ekonomija, šef Predstavništva je istakao da je saradnja i na tom polju značajno ojačana u poslednjih deset godina.

- Nema grada ili opštine u Republici Srpskoj u kome Srbija nije isfinansirala projekte ili ih je pomogla u saradnji sa Vladom Republike Srpske, ali mnogo važnije od toga jeste što sve strateške projekte zajedno definišemo i zajedno realizujemo - rekao je Mlađen Cicović još jednom zahvalivši na svemu što je Grad Zrenjanin za Republiku Srpsku i Predsedništvo Republike Srpske u Srbiji učinio do sada.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina sa Mirkom Ćurićem, gradonačelnikom Trebinja

U ime grada Trebinja govorio je gradonačelnik Mirko Ćurić koji je predstavljajući potencijale svog grada pomenuo i odličnu saradnju na državnom nivou, ali i saradnju dva bratska grada - Trebinja i Zrenjanina.

Gosti i domaćini su zajedno pogledali predstavu Gradskog pozorišta Trebinja „Siromašni Romeo“

- Funkcije su prolazne, a mi smo oni koji treba da uvezujemo narod delima - rekao je, između ostalog, gradonačelnik Ćurić.

U  Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu

Gosti i domaćini su na kraju zajedno pogledali u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” predstavu Gradskog pozorišta Trebinja „Siromašni Romeo“ po tekstu Tode Nikoletića. Adaptacija i režija: Željko Milošević.

Tekst, Tode Nikoletić, adaptacija i režija, Željko Milošević, uloge, Milica Salata, Milana Ninković, Sara Tomić, David Popadić, Ana Miladinović, Tadija Karanac, Boris Glušac, Anastasija Vanović, Vojislav Elez, Ivana Ćeranić i Anđela Brnjoš

Uloge: Milica Salata, Milana Ninković, Sara Tomić, David Popadić, Ana Miladinović, Tadija Karanac, Boris Glušac, Anastasija Vanović, Vojislav Elez, Ivana Ćeranić i Anđela Brnjoš.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3270
Broj pregleda članka : 10043603
Imamo 200 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

19.01.2022.god.
Predstavljanje portala „Srpska zemlja“ namijenjenog pravnoj pomoći zaštite i ostvarivanja imovinskih prava izbjeglih i raseljenih lica iz Federaciji BiH
Opširnije...
 
21.12.2021.god.
Svečano uručenje književne nagrade Izvor
Opširnije...

Prethodni događaji

11.01.2022.god.
Srpska na dobrom putu, veza sa Srbijom neraskidiva
Opširnije...
 
23.12.2021.god.
Nagrada „Izvor“ pripala Biljani Stanisavljević i Vesni V. Radović
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму