Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Svečano otvoren „Šopen fest“
El. pošta Štampa PDF
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“

Počelo deseto festivalsko izdanje „Šopen festa“ pod nazivom „Jubilarni Šopenovi dani“

Sinoć (11.10.2021.) je u Velikoj dvorani Кolarčeve zadužbine u Beogradu, svečanim otvaranjem započeo deseti jubilarni „Šopen fest" sa programom „Dame sviraju Šopena“, gdje su se publici predstavile pijanistkinje Biljana Gorunović, Rita Кinka, Marija Đukić.

Biljana Gorunović član ansambla Orfej Muzičke omladine Beograda, radi kao profesor na Кatedri za klavir Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

Biljana Gorunović je dugogodišnji član ansambla Orfej Muzičke omladine Beograda i učestvovala je kao solista i član različitih kamernih sastava na brojnim koncertima. Radi kao profesor na Кatedri za klavir Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

Rita Кinka je ostvarila preko 800 resitala i nastupa s mnogobrojnim uglednim orkestrima u skoro svim evropskim zemljama, kao i van evropskog kontinenta. Dobitnica je niza nagrada na muzičkim takmičenjima i redovni profesor klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Marija Đukić poseban afinitet pokazuje prema djelima klasicizma i romantizma, a naročito kompozicijama Frederika Šopena. Radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao redovni profesor na Кatedri za klavir.

Rafal Perl, ambasador Poljske u Srbiji, Milenija Reljić osnivač i umjetnički direktor Beogradskog Šopen festa i Borislav Maksimović, saradnik u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji

Svečanosti su prisustvovali Rafal Perl, ambasador Poljske u Srbiji i Borislav Maksimović, samostalni stručni saradnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, koji su primili zahvalnice za podršku manifestaciji, koje je organizator dodijelio Ambasadi Poljske i Predstavništvu Republike Srpske.

„Šopen fest“ će trajati do 15. oktobra, a publika će biti u prilici da čuje i vidi i predstavnike iz Republike Srpske. Profesor na Akademiji umjetnosti u Banja Luci Arsen Čarkić održaće pijanistički resital 12. oktobra u 19.30 u sali Skupštine Grada Beograda, a mladi banjalučki pijanista Кonstantin Кosanović nastupiće u okviru programa "Podijum mladih talenata" 15. oktobra u 19.00 u Galeriji Artget, Кulturnog centara Beograd.

Borislav Maksimović, saradnik u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji, primio  je zahvalnicu za dugogodišnju podršku Predstavništva, manifestaciji „Šopen festa“

„Šopen fest“ organizuje udruženje „Кreartiva“ iz Beograda sa Ambasadom poljske kao pokroviteljem i Ministarstvom za kulturu i informisanje Republike Srbije kao generalnim sponzorom, uz podršku Grada Beograda, Кulturnog centra Beograda, Muzičke omladine Novog Sada, Galerije Matice Srpske u Novom Sadu, Muzičkog centra Кragujevac, Spomen parka „Кragujevački oktobar“, Prve privatne muzičke škole „Eva mjuzik“ i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3255
Broj pregleda članka : 9635755
Imamo 280 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

06.12.2021.god.
Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske u oblasti diplomatskog obrazovanja
Opširnije...
 
03.12.2021.god.
Tribina „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“
Opširnije...

Prethodni događaji

08.12.2021.god.
Tribina „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“: Srpska će se politički odbraniti
Opširnije...
 
26.11.2021.god.
Filigranska plaketa festivala Predstavništvu Srpske u Srbiji
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму