Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Filigranska plaketa festivala Predstavništvu Srpske u Srbiji
El. pošta Štampa PDF
26.11.2021.god.
Filigranska plaketa festivala Predstavništvu Srpske u Srbiji

Organizacioni odbor Međunarodnog dečijeg festivala folklora "Licidersko srce", koji je sredinom avgusta okupio 800 mališana i 23 folklorna ansambla iz devet zemalja, uručio je danas plakete, priznanja i zahvalnice svima koji su podržali i pomogli njegovu realizaciju, a među dobitnicima je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Šefu Predstavništva R. Srpske Mlađenu Cicoviću plakete je uručila Ivana Cvetković iz Udruženja građana Era

Šef Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, kojem je uručena Filigranska plaketa Festivala, ukazao je da je Predstavništvo, kao suorganizator, uz manifestaciju od samih početaka, te da "Licidersko srce", koje se jednim dijelom odvija u Višegradu, na najbolji način pokazuje kakvi odnosi Srpske i Srbije trebaju da budu.

"Ovo je manifestacija koja zauzima posebno mjesto u programu i radu Predstavništva koje je usmjereno na podsticanje i jačanje saradnje i na postavljanje i promovisanje Srbije i Srpske u svijetu. Promovišemo našu umjetnost, kulturu, djecu, koja su garancija da ćemo sačuvati svoj narod na ovom prostoru", rekao je Cicović.

Ivana Cvetković iz Udruženja građana "Era", koje je organizator Festivala, rekla je da je ovogodišnja manifestacija uspješno održana u specifičnim uslovima pandemije, te da to daje vjetar u leđa organizatorima da nastave dalje, povećaju broj učesnika i šire sadržaj "Liciderskog srca".

Ivana Cvetković i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograd

Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović ocijenio je da je Festival, koji tradicionalno počinje svečanim defileom učesnika kroz Кnez Mihailovu ulicu svake godine bolji i da je postao značajan dio turističke ponude glavnog grada Srbije.

Dobitnik Specijalne Filigranske plakete Festivala je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Priznanje Festivala pripalo je i direktoru "Hidroelektrane Višegrad" Nedeljku Perišiću i Dopisništvu RTRS-a u Beogradu.

"Licidersko srce" je održano od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu, uz učešće oko 800 djece iz 23 ansambla iz devet zemalja.

Festival organizuje Udruženje građana "Era" iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3270
Broj pregleda članka : 10043821
Imamo 165 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

19.01.2022.god.
Predstavljanje portala „Srpska zemlja“ namijenjenog pravnoj pomoći zaštite i ostvarivanja imovinskih prava izbjeglih i raseljenih lica iz Federaciji BiH
Opširnije...
 
21.12.2021.god.
Svečano uručenje književne nagrade Izvor
Opširnije...

Prethodni događaji

11.01.2022.god.
Srpska na dobrom putu, veza sa Srbijom neraskidiva
Opširnije...
 
23.12.2021.god.
Nagrada „Izvor“ pripala Biljani Stanisavljević i Vesni V. Radović
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму