Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Beogradski i banjalučki festivali dječije poezije spajaju Srbiju i Srpsku
El. pošta Štampa PDF
01.04.2022.god.
Beogradski i banjalučki festivali dječije poezije spajaju Srbiju i Srpsku

10. Festival poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik“ održan u Udruženju književnika Srbije

Beogradski festival „Mali pobednik" koji je izborno takmičenje za najveću međunarodnu smotru dečije poezije u regionu „Dječije carstvo“ u Banjaluci, održan je danas (01.04.2022.g.) po deseti put u Udruženju književnika Srbije uz prisustvo publike i takmičara, i to prvi put uživo poslije dvije godine, kada je organizovan u onlajn formatu.

Učestvovalo je više od 500 učenika beogradskih osnovnih škola, od kojih je u finalu učestvovalo ukupno njih 43.

Katarina Kanazir apsolutni pobjednik 10. Festivala poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik

Apsolutni pobjednik 10. Festivala poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik" je učenica osmog razreda Osnovne škole /OŠ/ „Rade Končar" iz Beograda Katarina Kanazir sa pjesmom „Breza".

Prvu nagradu u kategoriji mlađih finalista, Neva Popović, drugu Ana Jamedžija i Vasilije Nedeljković

Prvu nagradu u kategoriji mlađih finalista, od prvog do četvrtog razreda osvojila je učenica drugog razreda OŠ „Braća Baruh" Neva Popović, a drugu Ana Jamedžija, učenica drugog razreda OŠ „Filip Višnjić", te Vasilije Nedeljković, učenik četvrtog razreda OŠ „Borislav Pekić".

Treću nagradu osvojili su Filip Đurić, Lazar Gluhalić, Pavle Zlatanović, Sergej Kolundžija i Vuk Savić

Treću nagradu osvojili su učenik trećeg razreda OŠ „Vlada Aksentijević" Filip Đurić, učenik drugog razreda OŠ „Nikola Tesla" Lazar Gluhalić, učenik trećeg razreda OŠ „Cana Marjanović Ralja" Pavle Zlatanović, učenik trećeg razreda OŠ „Đuro Strugar" Sergej Kolundžija i učenik drugog razreda OŠ „Cana Marjanović Ralja" Vuk Savić.

U kategoriji starijih finalista prvu nagradu osvojila je Anastazija Stojadinović

U kategoriji starijih finalista, od petog do osmog razreda, prvu nagradu osvojila je učenica šestog razreda OŠ Đuro Sturgar Anastazija Stojadinović.

Drugu nagradu  osvojile su  Jana Bašović i Maša Rodić, a treću nagradu učenice petog i šestog razreda Dunja Dašić i Jana Malobabić i Ognjen Mihajlović, Staša Kostić i Uroš Pavlović

Drugu nagradu osvojile su učenice petog razreda OŠ „Nikola Tesla" Jana Bašović i osmog razreda OŠ „Vasa Čarapić“ Maša Rodić.

Treću nagradu učenice petog i šestog razreda OŠ „Nikola Tesla" Dunja Dašić i Jana Malobabić, učenik šestog razreda OŠ "Branko Ćopić" Ognjen Mihajlović, učenik šestog razreda OŠ "14. oktobar" Staša Kostić i Uroš Pavlović, učenik šestog razreda OŠ "Dr Arčibald Rajs".

Direktor festivala Dječje carstvo Slobodan Stošić

Beogradski festival dječije poezije „Mali pobednik" i banjalučki „Dječije carstvo" spajaju Republiku Srpsku i Srbiju, Banjaluku i Beograd, s tim što smo matica mi, u Banjaluci, rekao je direktor festivala „Dječje carstvo" Slobodan Stošić.

„Ovdje biramo one koji će predstavljati Beograd u Banjaluci, imamo 43 finalista, 20 mlađih i 23 iz starije grupe. Svake godine imamo sve veći broj zainteresovanih škola“, kaže Stošić.

Direktor Festivala Mali pobednik u Beogradu Sonja Pješčić

Direktor Festivala „Mali pobednik" u Beogradu Sonja Pješčić ističe da je cilj organizatora – da se poezije približi djeci, ali i da se djeca upoznaju sa Republikom Srpskom i Banjalukom i uspostave prijateljstva.

Direktor festivala Dječje carstvo Slobodan Stošić, Direktor Festivala Mali pobednik u Beogradu Sonja Pješčić sa saradnikom u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji Borislavom Maksimovićem

„Mnogi od njih nikada nisu bili u Banjaluci. Pravimo mali most, koliko je u našoj moći, između Republike Srpske i Srbije, ali on je jako važan jer to su ti mali ljudi na kojima ostaje svet, pa ćem u budućnosti imati svet gde će ta povezanost biti još veća", navela je Pješčićeva.

Festival je organizovalo udruženje „Kultart" iz Beograda, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3404
Broj pregleda članka : 12732590
Imamo 221 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.09.2022.god.
Tribina „Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH“
Opširnije...
 
13.09.2022.god.
Sutra svečano zatvaranje manifestacije Dani Srpske u Srbiji 2022.
Opširnije...

Prethodni događaji

30.09.2022.god.
Održana tribina „Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH“
Opširnije...
 
15.09.2022.god.
Svečano zatvorena manifestacija Dani Srpske u Srbiji
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму