Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Široka lepeza traktora fabrike "Majevica", pregovori o pogonu u Republici Srpskoj
El. pošta Štampa PDF
14.05.2022.god.
Široka lepeza traktora fabrike Majevica, pregovori o pogonu u Republici Srpskoj

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva R. Srpske i Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH u Bačkoj Palanci, na promociji prvog domaćeg traktora i sedam novih priključaka za poljoprivredne mašine kompanija „Majevica“

Kompanija „Majevica“ iz Bačke Palanke promovisala je danas u tom gradu prvi domaći traktor i sedam novih priključaka za poljoprivredne mašine u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva R. Srpske

Petričević je poslije prezentacije rekao da je imao izuzetno zadovoljstvo da prisustvuje prezentaciji novih proizvoda „Majevice“, koja planira da otvori pogon i u Republici Srpskoj.

Imali smo priliku da vidimo osam novih proizvoda u okviru same kompanije koja ima više od 100 proizvoda“, rekao je Petričević.

On je istakao da Republika Srpska želi da se saradnja sa kompanijom iz Bačke Palanke, koja je započeta prošle godine, kruniše pokretanjem proizvodnih kapaciteta „Majevice“ u Srpskoj, najvjerovatnije u Zvorniku, i dodao da se očekuje da ugovor bude potpisan u narednim periodu.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH i Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva R. Srpske i u Bačkoj Palanci

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da fabrika Majevica u Bačkoj Palanci namjerava da napraviti širu lepezu traktora, kako da bi se mogli podmiriti zahtjeve poljoprivrednih proizvođača, kao i da postoje dogovori o otvaranju pogona u Republici Srpskoj.

Mitrović je naveo da se fabrika može pohvaliti i sa ostalim asortimanom, tako da tržište Srbije i Republike Srpske, a samim tim i tržište BiH, ima blizu proizvode koji su dostupni i daleko jeftiniji od svih priključnih uređaja i traktori u odnosu na proizvođače sa zapada.

U „Majevici“ vjeruju da će proizvodnjom novog traktora i priključaka uposliti ne samo svoje već i proizvodne kapacitete više od 30 kooperanata u Srbiji.

Rukovodstvo i zaposleni ističu da se ponose pozicijom lidera na tržištu i činjenicom da, kako kažu, u Srbiji nema poljoprivrednika koji nije upoznat sa njihovim proizvodnim asortimanom i raduju se saradnji sa Republikom Srpskom.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizaciono i tehnički pružilo podršku Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske u realizaciji ove aktivnosti.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3361
Broj pregleda članka : 11711073
Imamo 299 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2022.god.
Prestolonaslednik Aleksandar nagrađuje najbolje maturante
Opširnije...
 
29.06.2022.god.
Tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...

Prethodni događaji

01.07.2022.god.
Održana tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...
 
30.06.2022.god.
Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму