Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Kosci iz Srpske nastupili na Vojvođanskoj kosidbi
El. pošta Štampa PDF
15.05.2022.god.
Kosci iz Srpske nastupili na Vojvođanskoj kosidbi

Tradicionalna manifestacija „Vojvođanska kosidba“ održana u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa

Tradicionalna manifestacija „Vojvođanska kosidba“ održana je danas u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa gdje se okupilo dvadesetak takmičara iz Srbije i Republike Srpske.

U Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa okupilo se dvadesetak takmičara iz Srbije i R. Srpske

Među koscima, od kojih je većina porijeklom iz Srpske, našli su se i jedna žena i jedno dijete.

Pobjednik Nedeljko Kerlec iz Rumenke, porijeklom iz Janja kod Šipova sa predsjednikom Udruženja „Vojvođanska kosidba“ Cvijetom Knežević

Pobjednik je Nedeljko Kerlec iz Rumenke, porijeklom iz Janja kod Šipova. Drugo mjesto zauzeo je Drago Ivanić, a treće Đuro Kerkez iz Bosanskog Petrovca.

Vojvođanska kosidba održana je u organizaciji istoimenog udruženja i uz podršku opštine Vrbas, lokalne turističke organizacije i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u čije je ime prisustvovao samostalni stručni saradnik Borislav Maksimović.

„Vojvođanskoj kosidbi“ prisustvovao je Borislav Maksimović, samostalni stručni saradnik Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Maksimović je rekao Srni da manifestacija u Bačkom Dobrom Polju na lijep način čuva tradiciju, prenoseći mladim generacijama običaje i vještine predaka.

„Istovremeno, na ovaj način se razvija saradnja i povezivanje naših ljudi s obje strane Drine i održavaju se veze sa zavičajem u Republici Srpskoj, odakle su porijeklom brojni stanovnici Bačkog Dobrog Polja i opštine Vrbas", istakao je Maksimović.

Predsjednik Udruženja „Vojvođanska kosidba“ Cvijeta Knežević rekla je da je ovogodišnja manifestacija ponovo ispunila svoju svrhu.

„Želim da sačuvam običaje rodnog kraja, jer sam rođena u selu Gelići kod Kotor Varoša. Zato bih voljela da i tamo organizujemo kosidbu. Mi odlično sarađujemo sa opštinom Kotor Varoš i potrebno je samo da obezbijedimo sponzore", naglasila je Kneževićeva.

U okviru „Vojvođanske kosidbe“, 13. po redu, tradicionalno su održana i takmičenja u nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, bacanju kamena s ramena i skoku u dalj, kao i vatrogasno takmičenje za najmlađe u gađanju meta vodom.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3361
Broj pregleda članka : 11711088
Imamo 291 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2022.god.
Prestolonaslednik Aleksandar nagrađuje najbolje maturante
Opširnije...
 
29.06.2022.god.
Tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...

Prethodni događaji

01.07.2022.god.
Održana tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...
 
30.06.2022.god.
Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму