Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Promovisan ruski prevod Ljepojevićeve knjige „Naoružavanje istinom“
El. pošta Štampa PDF
16.06.2022.god.
Promovisan ruski prevod Ljepojevićeve knjige „Naoružavanje istinom“

Milan Ljepojević, autor knjige „Naoružavanje istinom“, Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Rusije u Srbiji  i Anja Vukelić, saradnik u Predstavništvu, kao moderator

U Ruskom domu u Beogradu danas je održana promocija ruskog prevoda knjige „Naoružavanje istinom“ Milana Ljepojevića, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i uz podršku Ruskog doma. Na promociji su, pored autora, govorili ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Rusije u Srbiji

Bocan Harčenko je rekao da ne sumnja da će ova knjiga u Rusiji biti prihvaćena na najbolji način kao jedna od najzanimljijih i najaktuelnijih.

„Jasno je da je naoružavnje istinom, kako kaže i naslov ove knjige, zadatak svima u Ruskoj Federaciji, jer je borba za istinu postala osnovni problem Evrope i širom svijeta“, istakao je Bocan Harčenko.

On je ocijenio da se u današnjem svijetu puno laže, navodeći da se sve više prezentuje izopačena istorija, prije svega o Drugom svjetskom ratu, pa i o drugim lokalnim sukobima, uključujuči rat u bivšoj Jugoslaviji i BiH.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Cicović je rekao da Ljepojevićeva knjiga govori o tome da samo narod koji poštuje svoju prošlost zna na pravi način da definiše i svoju budućnost.

„Srpski narod je narod koji treba da bude ponosan na svoju prošlost, koja ga obavezuje da njeguje kulturu sjećanja“, naglasio je Cicović.

Podsjetivši da knjiga govori i o originalnom Dejtonskom sporazumu i pokušajima njegovog urušavanja, odnosno falsifikovanja, on je ocijenio da djelo „Naoružavanje istinom“ jača uvjerenje da će laži i obmane o ulozi Srba i Rusa u dva svjetska rata, kao i o dešavanjima devedesetih godina 20. vijeka biti razotkrivene i pobijeđene, jer je, kako kaže, istina uvijek jača od laži.

Milan Ljepojević, autor knjige „Naoružavanje istinom“

Ljepojević je ukazao da je višedecenijsko skrivanje genocida nad Srbima u NDH dovelo i do stalnih pokušaja da se promijeni i falsifikuje Dejtonski sporazum, jer je Zapad počeo da optužuje Srbe za navodni genocid, ne priznajući stvarni genocid nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, kao ni veliko stradalništvo i herojstvo Srba u Prvom svjetskom ratu.

Ljepojević smatra da su tome kumovala dva razloga, od kojih je prvi to što, kako kaže, moderni Zapad istina ne interesuje, a drugi je to što se srpski narod svrstao na stranu vjekovnih prijatelja Rusa.

U Ruskom domu u Beogradu promovisan ruski prevod knjige Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246558
Imamo 136 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму